Esteve Polls (dibuixant): 'Preferia veure com dibuixava el meu oncle que no pas jugar amb els amics'

Cugat Mèdia entrevista el dibuixant de còmics santcugatenc més internacional, autor, entre d'altres, del Genet Solitari


  • Comparteix:

Esteve Polls a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Esteve Polls a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Des de ben jove ja sabia el camí professional que volia emprendre i amb només 15 anys es va introduir en el món dels còmics. El seu talent artístic l'ha portat a conèixer i donar forma a diferents personatges mítics, com el Genet Solitari, amb els quals ha compartit centenars de vivències inoblidables. De tot això i de molt més, en parlem amb el dibuixant de còmics Esteve Polls.

ESCOLTA-HO

Què et va portar a Sant Cugat?
Jo vivia a Barcelona i de petit venia molt aquí amb el meu oncle, a buscar bolets i a passar l'estona. M'hi divertia molt i Sant Cugat se'm va quedar gravat; volia tornar-hi fos com fos. Així que, quan em vaig casar, li vaig proposar a la meva dona de venir i ens hi vam instal·lar.

Què feies, de petit, a part de buscar bolets?
Estudiar, de tant en tant, i dibuixar. Sortosament, el meu oncle és dibuixant, il·lustrador i pintor. Jo, a vegades, preferia veure'l dibuixar que anar amb els meus companys a jugar al carrer. Em va agafar l'afició de dibuixar i, a més, vinc d'una família d'artistes: el meu avi era pintor, el meu oncle és dibuixant i il·lustrador i el meu pare era director de teatre.

El teu oncle t'ensenyava a dibuixar o en vas aprendre pel teu compte?
El meu oncle més aviat em polia, i després no he fet cap altra formació. Tot va sorgir a partir del meu oncle. Jo vaig començar a dibuixar i vaig fer unes mostres que vam portar a una editorial escocesa que coneixia el meu oncle, i em van donar el primer guió. Només tenia 15 anys. Els va agradar el que vaig fer i van voler que continués.

Com es va encaminar la teva vida professional des d'aleshores?
Vaig treballar un temps amb aquesta editorial i, després, a l'editorial Rovira.

Quins personatges han sortit del teu cap?
Cap, tots han estat per encàrrec. Jo feia la vinyeta tal com deia el guió, però sí que és veritat la podia plasmar com jo creia. Amb això sí que tenia llibertat creativa.

Dels treballs que tu has fet, quin diries que ha tingut més transcendència?
Macbeth, una mena d'assassí amagat que vam crear per l'editorial Norma amb el meu germà, que és guionista de còmics. Aquest personatge va funcionar molt bé, es va vendre per tot el món, i és el que m'ha donat més força.

Què et semblen a tu aquests esdeveniments com la Fira del Còmic de Barcelona?
Em semblen bé, però no s'assemblen gens als que es feien abans, enfocats als dibuixants. Allà hi érem tots, cadascú presentava els seus projectes i hi havia les editorials, que ens podien contractar. Actualment, per mi, s'ha convertit en un quiosc enorme. Només s'hi venen còmics. I els dibuixants on són? S'ha tornat molt comercial.

La setmana passada vas presentar un còmic basat en 'Pedra i Sang'.
Això és un projecte compartit entre el Domènec Miquel i jo. Se'm va acudir un dia que vam coincidir en una visita guiada pel Monestir i he gaudit com una vaca fent-lo. Es pot veure al Museu del Còmic de Catalunya, que està aquí, a Sant Cugat, i és l'únic que hi ha a Espanya. És una meravella, el que hi ha allà dins és impressionant.

Recordes el primer còmic que vas tenir entre les mans com a lector?
Sí, 'Pulgarcito'.

Què fas en el teu temps lliure, quan no dibuixes?
Llegir una mica. M'encanta llegir, sobretot llibres d'història. I, si no, passejar per Collserola, que també m'agrada molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.