Així, la campanya pretén ser "un reconeixement als establiments que tenen una política comercial de compromís amb la llengua catalana" i "un estímul als establiments que no tenen, encara, un model d'atenció lingüística en català".
Segons les darreres dades de la Direcció general de Política Lingüística de la Generalitat, l'ús del català en l'àmbit comercial de Sant Cugat presenta indicadors millors que altres municipis de l'entorn, però es pot millorar, sobretot en l'atenció oral. De fet, les enquestes sobre l'ús social de la llengua catalana evidencien un retrocés. Per exemple, la retolació identificativa arriba al 53,8%, la retolació informativa al 75,8% i l'atenció inicial en català es dona al 54% dels establiments.
Xifres que aquesta campanya vol incrementar. Per fer-ho, els establiments que s'hi sumin podran utilitzar en el seu aparador l'adhesiu 'Aquí atenem en català' i es divulgaran a les webs d'Òmnium Sant Cugat i Tot Sant Cugat. Aquest distintiu identifica els comerços on els clients poden parlar i ser atesos en català.
A més, aquells establiments on, malgrat que el personal no parli català, hi ha un compromís d'aprendre'l i de no canviar l'idioma podran identificar-se amb l'adhesiu 'Aquí pots parlar en català'.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.