Els alumnes del grau de Cuina i Gastronomia de l'Institut de Formació Professional Sant Cugat treballen als fogons d''El Rosetó', el restaurant del mateix centre. Fa uns dos anys es van obrir les portes d'aquest nou restaurant que ofereix servei d'esmorzars i menú migdia de dilluns a divendres. L'institut compta amb un grau mitjà en Cuina i Gastronomia des del 2019 i, aquest curs 2021-2022, s'ha incorporat els estudis de grau superior. En total, 62 alumnes d'aquest grau s'estan preparant per incorporar-se al món laboral i gran part de l'aprenentatge l'obtenen als fogons del restaurant.
El 2019, FP Sant Cugat donava a conèixer que s'havia remodelat una part de l'antic institut Leonardo da Vinci per convertir-lo en una cafeteria-restaurant amb el nom d'El Rosetó de Sant Cugat i autogestionat pels alumnes sota la supervisió del professorat. Des d'aleshores, tant alumnat i professorat del centre com qualsevol persona que vulgui, poden gaudir dels plats que preparen els estudiants del grau.
Són els mateixos alumnes els que s'encarreguen de pensar i planificar el menú migdia que oferiran i cuinaran durant la setmana. Així ho ha explicat l'alumne Cristian Terra, mentre acaba d'emplatar un suquet de rap, qui ha valorat positivament l'experiència d'estar estudiant i treballant a la vegada.
El cap del departament de Cuina de l'FP Sant Cugat, Carles Heras, ha explicat que la filosofia de formació que hi ha darrere d'aquesta proposta és que l'alumne aprengui a través de "la pràctica real dins del mateix institut". A més, Heras remarca que treballar a la cuina d''El Rosetó' els permet desenvolupar un "'rollplayer' de cambrer o cuiner" que podran seguir treballant durant les pràctiques que realitzaran en una empresa.
Som una escola i el principi fonamental és que l'alumne aprengui, però creiem que és molt important la pràctica real dins del mateix institut. Això ens aporta que, a tres o quatre mesos vista, agafen un 'rollplayer' de cambrer o cuiner dins de l'escola.
Cristian Terra
Els menús els acostumem a fer nosaltres durant el cap de setmana i els servim entre setmana. Cada dia, els professors ens diuen com ens hem d'organitzar la feina.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.
Foto
Els alumnes del grau de Cuina i Gastronomia, als fogons d'El Rosetó / Foto: Cugat Mèdia
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.