De Leonardo da Vinci a FP Sant Cugat: 40 anys de formació contínua

Cugat Mèdia repassa la història d'aquest institut situat a la carretera de Rubí


Temes relacionats

L'Institut FP de Sant Cugat obrirà al públic un restaurant gestionat pels alumnes (18/nov/19)

Sant Cugat acorda promocionar l'FP amb més informació a centres i famílies (18/mar/19)

S'inaugura l'institut més gran de Catalunya a Sant Cugat ( 4/feb/19)


  • Comparteix:

L'Institut FP Sant Cugat celebra durant aquest curs 2021-2022 el seu 40è aniversari de les instal·lacions de la carretera de Rubí. Durant aquests quaranta anys, el centre ha estat testimoni de canvis tan importants com la substitució de les màquines d'escriure pels ordinadors i, més recentment, la separació dels alumnes d'FP i els alumnes d'ESO i Batxillerat del Leonardo da Vinci quan aquests es van traslladar al nou edifici a Volpelleres. Amb aquesta escissió, l'alumnat d'FP ha guanyat espai i protagonisme.

El director del centre, Miquel Urrutia, ha explicat a Cugat Mèdia que, actualment, l'Institut FP Sant Cugat ofereix cursos de grau mitjà i de grau superior de cinc famílies diferents: electrònica, administració, serveis a la comunitat, màrqueting i cuina. A més, l'any vinent es podria ampliar l'oferta amb un curs d'auxiliar d'infermeria per fer front a les necessitats sorgides arran de la pandèmia.

Urrutia assegura que la formació professional s'obre camí com una opció que prepara l'alumnat per al desenvolupament efectiu i especialitzat d'una professió, ja que, segons explica "les persones amb una formació tècnica són molt necessàries a la societat".

Per la seva banda, la professora i secretària administradora del centre, Alexandra Subirats, porta més de 30 anys al centre i destaca, especialment, el factor humà de la feina. "M'agrada molt poder acompanyar l'alumne en les seves necessitats acadèmiques, professionals i personals, orientar-lo cap allà on podrà triomfar o ser feliç", reconeix.

En aquest sentit, Subirats considera que els alumnes "estan en un moment de la vida molt maco" i diu que, a més, "agraeixen molt el suport que reben". Aquest és un dels motius, probablement, que fa que l'equip docent del centre segueixi treballant amb la mateixa il·lusió de fa quaranta anys. "Aquí venim a treballar amb ganes i contents", exclama Subirats.




Miquel Urrutia

Les persones amb una formació tècnica són necessàries a la societat, i a Espanya estem en dèficit de tècnics, respecte a la resta d'Europa.

Alexandra Subirats

Acompanyar l'alumne en les seves necessitats acadèmiques, professionals i personals, és intentar encaminar-lo cap allà on podrà triomfar o ser feliç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.