HP prepara una nova ediciķ de CodeWars, un concurs de programaciķ per a joves

Durant tres hores els participants competiran per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programaciķ com Java, Python 2, 3, C o C++

Ediciciķ de l'any passat del concurs de programaciķ CodeWars/ Foto: Cugat Mčdia

Societat

Publicat el 31/gen/22 per Joan Tomās

L'empresa tecnolōgica HP prepara una nova ediciķ del CodeWars, un concurs de programaciķ que vol incentivar l'interčs per la tecnologia i la informātica als joves, especialment entre les noies. La competiciķ, que estā oberta a escoles de tota Espanya, se celebrarā el 5 de marį i espera superar els 400 estudiants de l'ediciķ anterior. Durant tres hores, els participants, equips de tres estudiants de 3r i 4t de l'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius i acompanyats per un professor, competiran per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programaciķ com Java, Python 2, 3, C o C++, resolent al voltant de 30 problemes matemātics. Per segon any consecutiu el concurs, que ha aplegat un total de 1.300 estudiants en els cinc anys que fa que se celebra, es farā de manera virtual i simultānia als centres de la multinacional a Sant Cugat, Madrid i Lleķ.

Amb l'objectiu de generar interčs per les carreres STEM (science, technology,engineering and mathematics) entre les nenes, els equips amb presčncia femenina tornaran a tenir una vegada més prioritat en la inscripciķ.

Els equips, un māxim de tres per escola, es poden inscriure fins al 6 de febrer en el següent enllaį.