Els TAR a les farmàcies donen un respir als CAP de Sant Cugat

Les visites per simptomatologia menor han caigut un 37% en una setmana, però les peticions d'incapacitat laboral transitòria han augmentat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del CAP Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del CAP Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Les cues a les urgències dels CAP de Sant Cugat ja no són tan cridaneres com ho eren fa unes setmanes. Des de l'empresa gestora d'aquests centres, Mútua Terrassa, expliquen a Cugat Mèdia que 'la disposició de TAR en farmàcies i la disminució del cost han fet que les persones amb simptomatologia lleu pugui fer l'autotest a casa per confirmar el diagnòstic'. Així, les visites amb aquestes característiques han caigut un 37% en una setmana. On no s'ha fet notar la millora, però, és en els casos amb símptomes més notables o a l'hora de comunicar el resultat de la prova d'antígens per demanar la baixa laboral, que ha augmentat un 7%.

Des de Mútua Terrassa celebren que aquesta descàrrega és possible gràcies a la incorporació de les farmàcies al circuit sanitari. Des de la gestora dels CAP també atribueixen aquest alleugeriment al fet que des que es va reanudar el curs escolar, el 10 de gener, els cribratges a les escoles només es fan a infants de zero a cinc anys; a partir dels sis anys, es fa a les farmàcies. Tot i que no obvien l'augment de casos positius, des de Mútua Terrassa posen en valor que aquesta gestió permet complir amb els temps recomanats per fer cribratges.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.