Segons Sanitjas, amb la regulació hi haurà "més transparència i traçabilitat en l'aprofitament d'aquest recurs i en garantirà la sostenibilitat". De fet, Sanitjas veu el llentiscle com una "oportunitat": "Si es fa una poda ben feta, hi ha un impacte positiu pel territori" i, a més, es tracta d'una planta "que té un gran potencial en la química verda, però ens trobem que avui dia no tenim prou informació perquè el seu aprofitament està fora del sistema". El mateix opina el portaveu de la Federació Catalana d'Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT), Just Serra, qui afegeix que és una manera de donar valor als boscos.
Amb la nova regulació es pretén "professionalitzar" el sector i "posar-hi llum", assegura Sanitjas. La idea és que tant els recol·lectors com les persones que el comercialitzen estiguin en un registre d'operadors habilitats amb l'objectiu de garantir la traçabilitat de la planta. Un cop s'aprovi l'ordre, assegura Sanitjas, hi haurà uns criteris tècnics que "garantiran que l'aprofitament es fa de manera correcta i legal amb l'autorització de la propietat". Qui no compleixi les condicions tècniques s'haurà d'acollir a les sancions i normatives que es despleguen de la Llei forestal catalana.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.