FGC posa en valor el patrimoni arquitectònic de les seves estacions de tren

La companyia instal·la plafons informatius a les estacions de Sant Cugat per explicar la història d'aquests espais


  • Comparteix:

Estació de ferrocarrils de Valldoreix/Foto: localpres

Estació de ferrocarrils de Valldoreix/Foto: localpres

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha col·locat plafons informatius a les seves estacions més representatives per donar a conèixer la història i l'evolució arquitectònica d'aquests espais. Aquesta iniciativa vol posar en valor el patrimoni històric de la companyia i apropar-lo a la ciutadania d'una manera més directa i atractiva. A Sant Cugat els plafons s'han instal·lat a les estacions de Les Planes, Valldoreix, Sant Cugat i Mira-Sol, ha anunciat FGC en un comunicat.

Aquesta acció s'emmarca en la nova estratègia del Patrimoni d'FGC aprovada per la companyia aquest any, un full de ruta per millorar la preservació del seu patrimoni històric, potenciar la seva divulgació i posar en valor el patrimoni ferroviari del país. "Aquesta acció ens ha de portar a recuperar i compartir la nostra història d'una manera més directa i atractiva perquè els passatgers sàpiguen que viatgen en uns trens i unes estacions amb història, peces clau per entendre la història ferroviària del nostre país", ha explicat Pere Calvet, director general de FGC.

En total s'han col·locat plafons a 29 estacions representatives de les línies de ferrocarrils de Barcelona-Vallés, Llobregat-Anoia, Lleida-La Pobla i als cremalleres de Núria i Montserrat. Aquests contenen dades, imatges i una cronologia per explicar els orígens i l'evolució històrica i arquitectònica de l'estació.

El fet que els plafons es trobin ubicats a les estacions ajuda a "contextualitzar la informació i a poder comprovar, en el mateix moment que es llegeix el plafó i es veuen les imatges, com ha evolucionat l'estació amb els anys", ha destacat el cap de l'Àrea d'Edificis de Ferrocarrils, Francesc Aubach.

La companyia també treballa en l'evolució i millora del web del Patrimoni d'FGC, on es poden veure fotografies i característiques de diferents locomotores, cotxes o automotors històrics de la companyia, tant de servei comercial com de mercaderies o de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.