Defensa personal: una eina més per a les dones davant situacions de risc

L'Ajuntament ha organitzat diferents tallers amb motiu del 25-N, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes


  • Comparteix:

Amb motiu del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, a Sant Cugat s'han organitzat diversos tallers de defensa personal adreçats a dones majors de 16 anys. L'objectiu d'aquests tallers és oferir a les dones coneixements bàsics d'autodefensa a través d'una informació i formació adequades perquè puguin prevenir, avaluar i actuar davant possibles situacions de risc físic. Cada vegada s'organitzen més tallers de defensa personal com aquests, sigui des dels ajuntaments com des de col·lectius o entitats feministes. El motiu: l'augment de la xacra social de la violència masclista. Aquest 2021 s'han produït 15 feminicidis a Catalunya.


CONSULTA EL PROGRAMA DEL 25-N COMPLET

Els tallers s'han fet a la ZEM de la Rambla del Celler els dies 20 i 21 de novembre. Sergio Caballero ha sigut l'instructor de defensa i explicat que l'objectiu és "conscienciar la gent que poden ser autosuficients" i que "no sempre hi haurà algú que ens pugui ajudar" davant d'una situació de perill.

Les participants eren dones de totes les edats. Una d'elles era Marta Cachinero, qui ha posat en valor que es duguin a terme propostes com aquestes. Considera que totes les dones haurien de fer algun curs de defensa personal, ja que al carrer "pot passar qualsevol cosa".

L'augment de les situacions de violència masclista a la nostra societat "ha incrementat la necessitat" d'acabar amb aquesta xacra, com ha remarcat el regidor d'Esports, Francesc Carol. Un altre punt "fort" perquè Sant Cugat continuï lluitant "per eliminar la violència masclista" és la violència de gènere silenciosa que ha generat la pandèmia, en la qual "la víctima ha hagut de conviure confinada amb el seu agressor".






Sergio Caballero

Estem conscienciant la gent que poden ser autosuficients i la defensa personal també proporciona confiança. El perill està allà i no sempre hi haurà algú que ens pugui ajudar.

Marta Cachinero

És molt important per les dones, crec que totes hauríem de fer algun curs de defensa perquè sembla que, quan anem al carrer, pot passar qualsevol cosa.

Francesc Carol

És una xacra que també ha incrementat la necessitat d'acabar amb ella, hi ha una visibilització. La Covid-19 també ha generat una violència de gènere silenciosa en la qual la víctima ha hagut de conviure confinada amb l'agressor. Això ha fet que tinguem un punt encara més fort en aquesta ciutat per eliminar la violència masclista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.