La caminada solidària contra l'Alzheimer recapta 1.515 euros

Més d'un centenar de persones han participat en els tres itineraris de la 'Memory Marxa'


  • Comparteix:

Participants realitzant el primer itinerari de la 'Memory Marxa' / Foto: Localpres

Participants realitzant el primer itinerari de la 'Memory Marxa' / Foto: Localpres

Més d'un centenar de persones han participat aquest diumenge en la 2a edició de la 'Caminada solidària contra l'Alzheimer' organitzada per l'Associació Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental. L'activitat ha recaptat 1.515 euros que aniran destinats al Servei d'Atenció Domiciliària, un projecte que dona suport a les famílies per tal d'oferir estimulació cognitiva als malalts, ajudes amb els medicaments o la cuina, entre d'altres tasques. La 'Memory Marxa' ha comptat amb tres itineraris de distància diversa que anaven fins a tres masies de la ciutat. Les tres rutes tenien la sortida i l'arribada al parc de Can Vernet. A l'acte, ha assistit el regidor d'Esports, Francesc Carol.

La caminada solidària ha tingut com a objectiu conscienciar a la població tal com ho ha explicat la presidenta de l'AFA del Vallès Occidental, Anna Fitó: "l'objectiu que perseguim és sensibilitzar la població. Per això, fem tres rutes que passen per diferents llocs i zones urbanes. Pensem que és molt important que tota la població, encara que no tingui ningú a la família amb Alzheimer, conegui el que passa i se'n preocupi" "És l'única manera perquè l'administració s'ho prengui seriosament i fiquin ells els recursos", ha conclòs. Per altra banda, també ha destacat la necessitat d'adquirir fons econòmics, ja que tenen molta demanda i no arriben a tot.

La 'Memory Marxa' ha començat amb un tall de cinta que ha donat peu de sortida a l'itinerari llarg de 8,2 km que ha arribat fins Can Vilallonga. Després, s'ha dut a terme el recorregut mitjà de 6 km que ha arribat fins Can Canyameres i, per acabar, s'ha realitzat el més curt, de 2,5 km, que ha arribat fins Can Quitèria. Tots tres itineraris s'han ajustat a les necessitats dels participants i han facilitat l'accés a tothom. A més, cada una de les rutes ha comptat amb un guia i diversos voluntaris. Cada participant ha rebut una samarreta commemorativa de la caminada i una bossa amb obsequis.

La 1a edició es va fer el 2019 i va comptar amb un dinar i uns concerts, però aquest any per la Covid-19 han decidit només fer la caminada. Tot i això, esperen poder tornar a realitzar la part de convivència. El regidor d'esports, Francesc Carol ha celebrat el retorn de les activitats després de les restriccions de la pandèmia i ha destacat l'aposta d'ajuntar esport i salut: "des de la regidoria d'esports i des de la regidoria de salut que porta la Gemma Aristoy, estem apostant molt per aquest tipus de transversalitat d'esport i salut".




Anna Fitó

Pensem que és molt important que tota la població, encara que no tingui ningú a la família amb Alzheimer, conegui el que passa i se'n preocupi, perquè serà l'única manera que l'administració s'ho prengui de debò i posin ells els recursos.

Francesc Carol

És una aposta clara d'ajuntar esport i salut i, en aquest cas, directament amb una malaltia com l'Alzheimer. Des de la regidoria d'esports i des de la regidoria de salut que porta la Gemma Aristoy, estem apostant molt per aquest tipus de transversalitat d'esport i salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.