Com serà la campanya de vacunació de la grip d'enguany?

L'objectiu de Salut és fer una vacunació conjunta de grip i Covid-19 als col·lectius més vulnerables


  • Comparteix:

Imatge de la campanya de vacunació de la Covid-19 / Foto: ACN

Imatge de la campanya de vacunació de la Covid-19 / Foto: ACN

El CAP Valldoreix és, aquest any, el punt centralitzat de vacunació massiva de la grip per als santcugatencs. Dilluns es va fer un enviament massiu d'SMS per citar, amb dia i hora, a les persones d'entre 60 i 69 anys a vacunar-se de la grip. A més, els majors de 70 anys i les persones amb patologies de risc, que en total són unes 11.000 persones, seran citades entre dilluns vinent i el 17 de desembre per rebre la vacunació conjunta de grip i Covid-19. Les persones que no rebin cap missatge, poden demanar cita prèvia al seu CAP.

La responsable d'Infermeria del CAP de Sant Cugat, Íngrid Serra, ha explicat a Cugat Mèdia que tots els que es presentin a la cita podran escollir si volen vacunar-se només de la grip, només de la Covid-19, o bé de totes dues coses. Serra també ha volgut deixar clar que aquesta doble vacunació no comporta cap risc i que en cap cas pot fer emmalaltir els qui la rebin. "Les dues són vacunes inactivades, per tant, no et posen un virus viu al cos", ha dit.

Incidència de la grip i mesures preventives
Pel que fa a la incidència de la grip que s'espera per aquest any, la responsable d'Infermeria considera que aquesta serà "superior a l'any passat però inferior als anys anteriors".

En aquest sentit, Serra ha recordat la importància de mantenir una correcta higiene de mans, posar-nos la mascareta quan sigui possible i acudir a un centre sanitari si notem símptomes.

La infermera ha recordat que per distingir un refredat de la grip, cal fixar-se en la febre, que en el cas de la grip és alta, com a mínim de 38 graus i, si hi ha dolor muscular, "d'aquell que et deixa estirat al llit". Per diferenciar la grip de la Covid-19, en canvi, Serra ha dit que és més complicat perquè hi ha més símptomes comuns, tot i que la pèrdua d'olfacte o de gust són característics de la Covid-19. En tot cas, l'experta recomana que en cas de dubte s'assisteixi al CAP per sotmetre's als tests necessaris.


Íngrid Serra

Recordar tot el que hem après amb la Covid-19: higiene de mans, que és el més important, seguir portant quan puguem la mascareta i, si notem símptomes, protegir-nos i acudir al centre sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.