La urbanització de Ca n'Ametller, els equipaments esportius i la ZBE, al 'Línia directa amb l'alcaldessa'

Mireia Ingla ha respot les preguntes dels ciutadans al programa de Cugat Mèdia


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, al plató de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'alcaldessa, Mireia Ingla, al plató de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El programa 'Línia directa' amb l'alcaldessa ha abordat aquest divendres els temes de ciutat. La urbanització del sector de Ca n'Ametller i la Zona de Baixes Emissions (ZBE) han centrat la trobada mensual amb Mireia Ingla, que ha respost les preguntes dels ciutadans. L'alcaldessa també ha parlat dels equipaments esportius de la ciutat i del manteniment del municipi.



Ca n'Ametller
Sant Cugat ha iniciat el procés per urbanitzar el sector de Ca n'Ametller. Després d'una primera fase de diagnosi, ara la ciutat encara un procés participatiu per reflexionar com ha de ser aquesta zona, pendent d'urbanització.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que l'Ajuntament ja ha rebut tres plans parcials de propietaris per construir en aquesta zona i que, per tant, és el moment d'abordar-ho. De fet, Ingla ha recordat que es tracta d'un espai que ja està parcialment urbanitzat i que la intenció d'aquest procés és "en comptes que cadascú faci la seva parcel·la, parar i fer-ho junts" amb la implicació també de la ciutadania.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha insistit que "les receptes" que servien en el moment del gran creixement de la ciutat ja no són vàlides i cal una mirada "global" per fer front també a les emergències climàtica i habitacional. Ingla ha parlat d'una ciutat referent en aquests aspectes.

Zona de Baixes Emissions (ZBE)
L'Ajuntament calcula que el 2% dels vehicles que entren a la Zona de Baixes Emissions no tenen autorització. A partir de l'1 de novembre aquestes vehicles podran ser sancionats, sis mesos després de l'entrada en vigor de la nova normativa.

Per a l'alcaldessa, aquests sis mesos han estat una pròrroga per mesurar l'impacte d'unes restriccions que també hauran d'incorporar la resta de municipis de l'entorn. De moment, Sant Cugat ho ha fet en sintonia amb Barcelona i l'àrea metropolitana.

"L'emergència climàtica no espera", ha defensat Ingla, qui reconeix que costa canviar les rutines, però la situació requereix de canvis en la mobilitat que el govern actual està assumint per responsabilitat. L'alcaldessa ha demanat comprensió a la ciutadania, a qui recorda que la ciutat ha passat en 20 anys de 50.000 habitants i 30.000 vehicles a tenir-ne 90.000 veïns i 60.000 vehicles, i que per tant no pot mantenir la mateixa mobilitat.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament està pendent del traspàs de la gestió del transport públic urbà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), fet que implicarà la renovació de la flota d'autobusos, així com la reconfiguració de les línies. Aquestes millores en el transport públic s'afegeixen a l'increment de les freqüències que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) -amb set estacions a Sant Cugat- farà amb la incorporació de nous trens.

Àrea verda d'aparcament verda
L'Ajuntament està pendent de l'aprovació del reglament d'estacionament limitat, un document que permetrà ampliar la implantació de l'àrea verda d'aparcament a altres zones. Així ho ha avançat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha explicat que una vegada amb el reglament en vigor estudiaran a quines zones s'ha d'estendre.

Instal·lacions esportives
Mireia Ingla ha anunciat una inversió d'1,5 milions d'euros per renovar la gespa de les zones esportives municipals de Jaume Tubau, la Guinardera i Mira-sol. L'alcaldessa ha explicat que s'instal·larà una gespa "de la millor qualitat" perquè aquests camps "estiguin a l'alçada del que es mereixen els ciutadans", que anirà acompanyada de millores també en les instal·lacions.

Respecte al conjunt d'equipaments esportius de la ciutat, Ingla ha reconegut que la ciutat necessita un nou pavelló, que, segons ja va avançar el govern, podria ubicar-se a la zona de Roquetes.

Tot i així, Ingla ha recordat que l'Ajuntament posa a disposició dels clubs tots els equipaments municipals, així com els privats, que els lloga, per a la pràctica de l'esport. En resposta a una queixa d'un ciutadà, Ingla ha afirmat que el bàsquet representa el 28% de l'ús de les pistes, que és l'esport que més té, i que el repartiment és proporcional en funció dels espais.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.