Els carrils bici de Sant Cugat estan, alhora entre els temes més ben valorats i entre els pitjors valorats, així com el trànsit i la lluita contra els cotxes més contaminants. Aquest és un dels aspectes que més crida l'atenció de l'últim Observatori Sociològic de Sant Cugat.
43a onada de l'Observatori Sociològic / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Des del govern local, el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, considera que l'enquesta encara està marcada pel context de pandèmia i de crisi que se'n deriva, tot i que valora l'augment de la nota de la ciutadania cap a l'Ajuntament sobre el seu paper en la gestió de la crisi, respecte a just després del primer confinament, el maig del 2020, passant del 5,4 al 5,9. Pel que fa a la mobilitat, Simarro defensa que "estem en un moment de canvi" cap a una aposta per una mobilitat més sostenible i, això, també pot generar "certes reticències" per la modificació d'hàbits. Sobre una de les preocupacions que més creix, la neteja i el manteniment dels carrers, el regidor de Participació i Barris argumenta que "es tracta d'una percepció subjectiva" i que, "objectivament, hi ha la mateixa situació contractual que en anys anteriors". Simarro va més enllà i assegura que, des de l'oposició, es va servir aquesta qüestió per "atacar" el govern tripartit de la ciutat.
La ciutadania li posa un 7 sobre 10 a l'estat general de la ciutat, la nota més baixa dels últims anys, tot i que la xifra es manté entre el 7 i el 7,6. També es manté des de fa 10 anys la satisfacció de viure a Sant Cugat en un 8,1 sobre 10 (el 88,2% dels enquestats està bastant o molt satisfet de viure-hi). Això sí, gairebé el 37% creu que la situació de Sant Cugat ha empitjorat en l'últim any, per sobre del 30,3% que considera que està igual i del 26,3%, que té la percepció que ha millorat. Tot i que no hi ha moltes diferències segons el perfil pel que fa a la zona, gènere, edat i autoposicionament ideològic de les persones enquestades, en general el sector més jove (dels 16 als 34 anys) valora més bé la ciutat. El febrer del 2020, just abans de la pandèmia, el 44,8% dels enquestats considerava que la ciutat estava igual respecte l'últim any, el 26,5% que havia millorat i el 24,9% que havia empitjorat.
43a onada de l'Observatori Sociològic / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
43a onada de l'Observatori Sociològic / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
L'enquesta de l'Observatori es va fer el mes de juliol passat amb 1.080 entrevistes telefòniques a ciutadans majors de 16 anys.
Marco Simarro
Som conscients que hi ha elements nous que estan apareixent en les preocupacions, com la mobilitat. És una qüestió endèmica a la nostra ciutat, però estem proposant canvis en la línia d'una mobilitat més sostenible i això genera canvis en les conductes de les persones i, per tant, entenem que hi hagi certes reticències.
Marco Simarro
La situació contractual de neteja és la mateixa que teníem al mandat anterior, amb les ampliacions de contracte corresponents. Creiem que, objectivament estem en situacions homònimes a altres anys. I en tot cas, pensem que aquesta qüestió de l'estat de la ciutat es faci servir com un atac.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.