Recollida de signatures a Sant Cugat per protegir la Mar Menor

Entitats ecologistes volen que els ecocidis estiguin subjectes a sancions penals


  • Comparteix:

Imatge de la Mar Menor de Múrcia / Foto: ILPMarMenor.org

Imatge de la Mar Menor de Múrcia / Foto: ILPMarMenor.org

L'Associació de permacultura Alimenta También Tu Alma (ATTA) recull a Sant Cugat signatures perquè l'Estat espanyol consideri els ecocidis com delictes subjectes a penes de presó. Aquesta recollida arriba arran de la crisi que afecta la Mar Menor de Múrcia, on la contaminació causada per l'agroindústria i també les construccions arran de la bombolla immobiliària han fet col·lapsar l'ecosistema, on han sorgit unes algues que prives d'oxigen les espècies que hi viuen. Perquè el Congrés espanyol accepti la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) cal recollir 500.000 signatures. Qui vulgui aportar el seu gra de sorra en aquest sentit ho pot fer aquest mateix divendres a la botiga Terrae, al número 15 del carrer d'Enric Granados.

"Amb la llei d'ecocidis, que contamina, va a la presó", adverteix la presidenta d'ATTA, Adriana Golía. "Si saps que deixaràs sense aigua un poble, que contaminaràs un riu, que et carregaràs un bosc, si ho fas a consciència i estàs advertit, ets un criminal de guerra", ha reflexionat en declaracions a Cugat Mèdia.

Aquesta ILP assentaria un precedent a Europa. Per trobar casos similars cal fer una mirada cap al continent americà, en països com els Estats Units, Bolívia o Equador.

Els interessats a signar la ILP poden fer-ho fins al 28 d'octubre i han de tenir DNI espanyol i signar de manera presencial; no val només el suport a través de plataformes digitals.


Adriana Golía

Amb la llei d'ecocidi, qui contamina, va a la presó. Si saps que contaminaràs, si estàs advertit, ets un criminal de guerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.