Què se n'ha fet del santcugatenc amb la millor nota de la Selectivitat del 2015?

Cugat Mèdia conversa amb Diego Artacho sis anys després


  • Comparteix:

Diego Artacho, el noi que va treure millor nota de Selectivitat l'any 2015 a Sant Cugat / Foto: Diego Artacho

Diego Artacho, el noi que va treure millor nota de Selectivitat l'any 2015 a Sant Cugat / Foto: Diego Artacho

Amb un 9,5 sobre 10, Diego Artacho va ser l'alumne de Sant Cugat que va treure millor nota a la Selectivitat de l'any 2015, i la quarta millor nota del Vallès Occidental. Cugat Mèdia l'entrevista per descobrir què està fent sis anys després.

Artacho va acabar el doble grau de Física i Matemàtiques l'estiu de 2020, tal com tenia previst l'any 2015. Es va graduar amb un 9,6 de mitjana en Matemàtiques i un 9,4 en Física.

A continuació, el setembre de 2020, es va instal·lar a Cambridge per cursar un Màster de Matemàtiques pures que ha acabat aquest mes de juny. Per a ell ha estat una bona experiència. Actualment, ja està realitzant un Doctorat a l'Imperial College de Londres, que té una durada de quatre anys.

De cara al futur, Artacho confessa que li agradaria dedicar-se a les matemàtiques, tot i que ara mateix la seva prioritat és acabar el doctorat a Londres. Com a possibles sortides laborals, es planteja treballar en alguna universitat fent recerca, publicar articles científics o ser professor universitari.




Diego Artacho

Vaig inscriure'm a Matemàtiques i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vaig entrar bé i vaig estar estudiant cinc anys, vaig acabar l'estiu passat, i bé, doncs molt content.

Diego Artacho

I vaig aplicar a un màster d'un any que es feia a Cambridge, al Regne Unit, i bé, em van acceptar, vaig acabar la carrera, i doncs, vaig marxar al setembre a viure allà i he estat tot el curs 2020-2021 vivint a Cambridge fent aquest màster en matemàtiques pures i ara estic amb un programa de doctorat a l'Imperial College de Londres, on faré els propers quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.