372 santcugatencs participen al cribratge de joves d'aquesta setmana

Estaven cridats a fer-se la prova uns 9.000 joves d'entre 15 i 24 anys


Temes relacionats

Algunes farmàcies oferiran tests d'antígens gratuïts per als infants i monitors del sector del lleure (14/jul/21)

S'amplia la franja d'edat del cribratge massiu per la baixa afluència de participants (13/jul/21)


  • Comparteix:

Soler, Ingla, Gibert i Aristoy han valorat l'estat de la pandèmia a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Soler, Ingla, Gibert i Aristoy han valorat l'estat de la pandèmia a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

372 santcugatencs, dels 9.000 que tenen entre 15 i 24 anys, van passar en algun moment d'aquest dimarts i dimecres pel punt de cribratge massiu habilitat al Pav3 de la Rambla del Celler. Dimarts hi van passar un total de 106 joves de 18, 19 i 20 anys. Mentre que dimecres, amb l'ampliació del marge d'edat que va aplicar Salut, s'hi van presentar 266. L'equip de govern no ha volgut valorar si aquestes dades són bones o dolentes. L'Ajuntament encara no té les dades dels resultats dels PRC d'automostra nasal dels participants, i per tant, no se sap quants positius va detectar el cribratge.

L'oportunitat de fer cribratges massius es va posar sobre la taula en un moment en què l'explosió de casos de Covid-19 a la ciutat, sobretot entre el col·lectiu de joves, era preocupant. El 8 de juliol es va tocar sostre amb un risc de rebrot de quasi 2.800 punts. Davant una situació que, tot i millorar, continua sent molt dolenta, l’alcaldessa, Mireia Ingla, es mostra a favor del toc de queda per aturar l’expansió de la pandèmia. De fet, Ingla va demanar la mesura per Sant Cugat abans que ho proposés el Govern. En una conversa aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'alcaldessa explica que li va reiterar el seu desig d’anar un pas més enllà i aplicar mesures més restrictives.

Ara, a l’espera que Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), validi l'aplicació del toc de queda nocturn, l’Ajuntament tanca i reforça a partir d’aquest dijous, la vigilància als parcs urbans, zones forestals i espais a l’aire lliure durant la nit per evitar aglomeracions de joves fent botellots.

La Generalitat proposa el toc de queda d'1 h a 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència de més de 400 casos per cada 100.000 habitants en la darrera setmana, com és el cas de Sant Cugat. Actualment són 161 els municipis catalans on s'aplicarà el toc de queda si el TSJC ho aprova.

Mireia Ingla ha avançat que el departament d'Interior els han assegurat que hi haurà un desplegament ampli per part dels Mossos d'Esquadra per fer complir el confinament nocturn.




Mireia Ingla

372 persones han passat a fer-se proves. Nosaltres no fem valoracions en aquest sentit, nosaltres hem treballat per poder tenir aquestes mesures excepcionals i en tot cas li correspon a l'autoritat sanitària en funció, precisament d'això, i entenc que també l'ajudarà a valorar la utilitat dels cribratges.

Mireia Ingla

Dimarts em va trucar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per preguntar-me com a alcaldessa com veiem la situació des de Sant Cugat i li vaig dir tornar a traslladar la preocupació i que consideràvem que el confinament seria una bona mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.