S'amplia la franja d'edat del cribratge massiu per la baixa afluència de participants

Fins a les 19 h, només s'hi havien presentat 75 persones, i la franja s'ha ampliat entre els nascuts del 1997 al 2006


  • Comparteix:

Sant Cugat va demanar un cribratge massiu i ja està en marxa. Els joves es poden fer un test aquest dimarts i dimecres. Després de la baixa afluència de la primera jornada, s'ha ampliat la franja d'edat dels participants, de manera que aquest dimecres es podran fer la prova els santcugatencs nascuts del 1997 al 2006, ambdós inclosos. Concretament, a les 19 h, només havien passat pel Pav3 de la Rambla del Celler 75 persones. Segons ha explicat la regidora de Salut, Gemma Aristoy, 'la decisió d'ampliar s'ha pres a causa de la baixa participació per detectar al màxim de positius possible'. L'ampliació del cribratge augmenta la població diana inicial de 3.000 persones joves a unes 9.000. Per tal de participar-hi, no cal esperar cap convocatòria per SMS ni demanar cita prèvia, només cal presentar-se al Pav3 entre les 9 h del matí i les 21 h. Els menors d'edat han d'anar acompanyats d'un adult.

A primera hora ja hi havia una quinzena de joves esperant al pavelló municipal. Aquests han hagut d'esperar, ja que s'han obert les portes amb una hora de retard. El que més ha esperat ha estat el Víctor, el primer a accedir al dispositiu sanitari on esperava des de les set del matí.

Una vegada amb l'operatiu ja en marxa, tot el dia ha estat un degoteig de joves. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha animat tots els joves a sumar-se a aquesta mesura per contenir el virus a la ciutat i a complir, en cas de positiu, amb les mesures de seguretat.

També han passat pel cribratge massiu altres membres de l'equip de govern i de l'oposició, per comprovar el funcionament.

Funcionament
L'organització és la següent: un equip de l'Hospital Universitari General de Catalunya és qui s'encarrega de rebre els joves, introduir les dades a l'ordinador i entregar-los els kits d'automostra; el Banc de Sang i Teixits s'encarrega de les preses amb l'automostra; i la Mútua Terrassa aporta el link per introduir les dades i administratius per assegurar que tot vagi bé.

Per participar-hi cal:
  • Ser resident al municipi
  • Nascut del 1997 al 2006 (ambdós inclosos)
  • No estar vacunat
  • No tenir un test antígen ràpid o una PCR positiva durant els últims 10 dies
  • No tenir símptomes


  • Els resultats es poden consultar a l'espai La Meva Salut i s'envien per SMS a les persones participants.














    Mireia Ingla

    És molt imprescindible, un cop s'hagi fet, atendre els resultats. La gent que és positiva ha de fer l'aïllament.

    Víctor Martínez

    He vingut perquè al meu grup de monitors hi havia un positiu i, a més, vull saber si soc asimptomàtic o no.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.