Aristoy lamenta que durant la Festa Major 'potser l'eufòria va fer que hi hagués un relaxament'

La regidora de Salut defensa que l'Ajuntament va seguir totes les indicacions de la Generalitat per celebrar la festa grossa


Temes relacionats

López Codina (investigador BIOCOMSC): 'Ens hem equivocat clarament amb aquesta desescalada, la pandèmia no s'ha acabat' ( 6/jul/21)

De la trentena de casos setmanals de fa un mes als més de 500: la Covid-19 es dispara a Sant Cugat ( 5/jul/21)


  • Comparteix:

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, en una imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, en una imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament defensa que va seguir al peu de la lletra les indicacions de la Generalitat per celebrar la Festa Major: 'No vam organitzar res que no es pogués fer', assegura la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que en declaracions a Cugat Mèdia ha lamentat, això sí, que 'no tothom va saber respondre i, potser, l'eufòria va fer que hi hagués un relaxament'. Per tot plegat, i arran del creixement dels indicadors de la pandèmia a la ciutat, recorda que 'el virus no ha desaparegut i hem de seguir amb les limitacions' i llança a la ciutadania un missatge de crida a l'autoresponsabilitat. Les àrees perimetrades, la separació entre cadires i l'obligatorietat de dur la mascareta. Són algunes de les mesures que es van aplicar durant la celebració de les activitats de la festa grossa i que es recordaven a cada acte.

Arran del repunt del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció a la ciutat, Aristoy ha explicat que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha trucat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que atribueix la situació a la flexibilització de les restriccions des del 21 de juny. Per fer-hi front, Ingla ha posat a disposició de la Generalitat els equipaments de la ciutat per acollir més punts de vacunació o de cribratge massiu, tot i que Argimon li ha traslladat que "de moment" no són necessaris.

La regidora de Salut ha trencat una llança en favor del jovent, ja que és el col·lectiu que més s'està veient afectat amb els nous contagis. Aristoy fa una crida per eliminar "l'estigmatització" que cau sobre aquest segment de la població, que és dels últims que ha de rebre la vacuna i, per això, són la majoria de nous contagiats.

Ara bé, si les dades fan saltar les alarmes, també conviden a fer una mirada optimista: gairebé la meitat de la població de Sant Cugat de més de 16 anys ja ha rebut la pauta completa de la vacunació. A més, actualment (dades d'aquest dilluns) només hi ha una persona de la ciutat ingressada per coronavirus.

Aristoy insisteix amb seguir amb rigor la campanya de vacunació: "Els que han rebut la primera dosi, que no deixin de rebre la segona", diu en referència a garantir la màxima immunització possible.




Gemma Aristoy

De nou es genera molta incomoditat. Val la pena que continuem amb la responsabilitat que hem tingut fins ara. Ben aviat (el ritme de vacunes és molt àgil) podrem recuperar l'activitat.

Gemma Aristoy

Vam procurar garantir que tot es feia amb les mesures adequades, però és evident que no tothom va saber respondre. Potser l'eufòria va fer que hi hagués més relaxament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Coneixes la paraula dimissió ? De l’agressió homologa que es va produir durant la està major, i que vàreu ocultar que s’havia produït , ni piu, ni tant sols ho condemnes…?

Pere Ferrer Morello. Enviat el 6/jul/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.