L'Ajuntament allunya l'ombra del desmantellament dels barris de Sol i Aire i Mas Fortuny

Duch assegura a Cugat Mèdia que no es farà fora ningú, tot i que el Pla especial de Collserola busca el retorn a l'espai natural


Temes relacionats

Alba Gordó: 'Ens hem de felicitar per haver arribat a un acord per preservar el Parc Natural de Collserola' (11/abr/21)

El Govern aprova el Pla Especial del Parc de Collserola per protegir l'entorn natural ( 6/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge de Sol i Aire / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge de Sol i Aire / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Compromís municipal amb els veïns de Sol i Aire i Mas Fortuny, els dos barris santcugatencs del Parc Natural de Collserola als quals el nou pla especial de la serra apunta cap a 'la seva extinció' per retornar a les condicions naturals anteriors a la construcció. Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, s'ha compromès amb els veïns d'aquestes zones, als quals els ha reiterat que els barris 'no es desmantellaran', ni es farà fora ningú. El consistori compta amb el suport de la resta de grups municipals que han participat a l'espai radiofònic, que també opten per buscar noves solucions per aquests barris, pendents d'una regularització que el Pla especial de Collserola deixa fora.

Com ha explicat Duch, i avançava el 'Tot Sant Cugat', el pla especial de la serra concreta que els Espais de Regulació Especial (ERE), com són Sol i Aire i Mas Fortuny, han d'integrar-se en l'entorn de Collserola. Amb aquest objectiu dota i insta els ajuntaments a elaborar un programa d'actuació per aquests habitatges fora d'ordenació amb la finalitat de garantir "el retorn del sòl a les condicions naturals anteriors a la construcció de les edificacions i la seva extinció".

Això implica, ha concretat Duch, entre d'altres, que no es pot fer obra nova ni ampliacions, i que el destí final d'aquests entorns serà sòl no urbanitzable i la seva integració al parc. Tot i així, "no hi ha cap tipus d'actuació a curt termini per desmantellar", ha dit Duch, qui ha llançat un missatge de tranquil·litat als veïns, que "poden desenvolupar la seva vida amb normalitat".

De fet, el mateix conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat al 'Tot Sant Cugat' que efectivament no hi haurà requalificacions a sòl urbanitzable o urbà i que el pla d'actuació elaborat per l'Ajuntament haurà de preveure aquest retorn a les condicions naturals anteriors a la construcció, però que això no implica que les edificacions vagin a terra.

Suport dels grups municipals
Així, el consistori haurà de garantir, de moment, la compatibilitat entre les construccions del més del centenar de veïns que hi viu i l'entorn natural. Una visió compartida per la resta de grups.

"S'ha de veure com evoluciona", ha dit el regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, qui ha especificat amb un missatge tranquil·litzador per als residents que el Pla especial de Collserola deixa en mans de l'Ajuntament el tractament d'aquests habitatges a través d'un pla d'actuació i la intenció municipal és la protecció.


Francesc Duch

Evidentment, no volem fer fora ningú i a l'Ajuntament estem amb els veïns. No emprendrem cap tipus d'acció per desmantellar això a curt termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.