Activitats artístiques per potenciar el pensament creatiu dels infants

Petit Taché ofereix extraescolars i tallers artístics per a infants i famílies


  • Comparteix:

Arran de la pandèmia, moltes activitats es fan a l'aire lliure / Foto: Petit Taché

Arran de la pandèmia, moltes activitats es fan a l'aire lliure / Foto: Petit Taché

La Clara Taché va créixer a Sant Cugat envoltada d'art. Com a filla de galeristes, per a ella era natural assistir a exposicions, conèixer els artistes i visitar els seus tallers. Considera que aquesta proximitat amb l'art li va aportar 'una visió diferent, un pensament creatiu i una altra manera de veure les coses'. Amb la voluntat d'inculcar aquesta mateixa 'curiositat creativa' i l'amor per l'art als nens i nenes, va crear Petit Taché, un projecte que va néixer com a complement de la Galeria Carles Taché de Barcelona, però que ja té un espai propi a Sant Cugat. Ubicat al Mercantic, Petit Taché és un punt de trobada per a infants i famílies amb ganes d'experimentar a través de l'art.

Mitjançant activitats extraescolars, tallers puntuals i sessions de cap de setmana, a Petit Taché s'incentiva la creativitat. La directora de l'espai destaca les activitats familiars, ja que "permeten que els infants s'adonin que els adults també tenim complicacions, ens equivoquem i aprenem. Crec que és la part més maca d'aquestes activitats". A més, també permet a les famílies trobar-se en un context diferent. Aquest tipus d'activitats s'acostumen a organitzar al mateix Mercantic, però a l'aire lliure, per fomentar la mobilitat.

Petit Taché
Un infant a un taller de pintura de Petit Taché / Foto: Petit Taché


Taché també ha reflexionat sobre l'afectació del confinament i les restriccions en els més petits. "Crec que emocionalment els ha afectat molt, però com a part positiva, també penso que s'han conegut millor a ells mateixos i s'han fet la casa més seva". Ara que passem més temps tancats, el que aconsella als pares i mares que vulguin promoure la creativitat dels seus fills és "que els deixin fer, que no preguntin mentre ells estan creant". En tot cas, afegeix la directora, "després ja parlareu, perquè l'art obre la porta als sentiments".

Petit Taché
Clara Taché a Petit Taché, l'espai que dirigeix al Mercantic / Foto: Cugat Mèdia


Pel que ella ha après durant aquests anys, els infants al seu taller el que tenen més ganes de fer és pintar, "potser perquè a casa ho tenen més limitat, per no embrutar". També els encanta retallar, "perquè els relaxa molt". I, mentre juguen i experimenten, a Petit Taché també tenen l'oportunitat de descobrir l'obra de grans artistes i de reflexionar sobre l'art en general.


Clara Taché

A mi m'agrada molt fer coses amb els meus fills, i sempre fem el mateix. Però fer una cosa amb ells i que ells vegin que nosaltres també tenim complicacions fent alguna cosa, que també ens equivoquem, que també aprenem, crec que és la part més maca de les activitats en família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.