El creixement de la demanda de tests d'antígens també es fa notar a Sant Cugat

El centre ADN Institut, dedicat al diagnòstic i l'assessorament genètic, ha fet més de 2.500 proves des de l'inici de la pandèmia


Temes relacionats

ADN Institut realitza tests de detecció del SARS-CoV-2 per alliberar i ajudar el sistema sanitari local (25/abr/20)

El diagnòstic genètic arriba a Sant Cugat de la mà d'ADN Institut ( 4/des/19)


  • Comparteix:

El laboratori ADN Institut, ubicat al centre de Sant Cugat, ha experimentat un important augment de la demanda de proves d'antígens per detectar el SARS-CoV-2, el virus que causa la Covid-19. El centre, dedicat al diagnòstic i assessorament genètic, ja va haver d'adaptar-se a la situació d'emergència sanitària per la pandèmia al març, i des de llavors ha fet més de 2.500 tests, tant PCR com d'antígens.

Cada vegada més particulars i més empreses opten per fer-se el test d'antígens, una prova de detecció del virus que és "més fàcil, més ràpida i més econòmica" que la PCR. A Sant Cugat, un dels centres que ho fa és l'ADN Institut, una empresa jove, nascuda a finals de l'any passat. La genetista i cofundadora del centre, Marina Riera, ha explicat a Cugat Mèdia que després de l'estiu han experimentat un augment de la demanda d'aquestes proves ràpides, que permeten determinar en uns 20 minuts si la persona que se'l fa és positiva.

Els motius per fer-se el test, que té un cost de 35 euros, són presentar simptomatologia, haver estat en contacte estret amb algun positiu, o també per accedir a una feina o per poder viatjar fora de Catalunya. Segons ha explicat Riera, ja hi ha molts països que accepten un resultat negatiu d'aquesta prova per poder-hi entrar.

Tot i l'augment de la demanda de tests relacionats amb la Covid-19, el centre santcugatenc continua, també, la tasca de diagnòstic i assessorament genètic. A partir de setembre també han notat un increment de la demanda d'aquest tipus de serveis, que s'han anat recuperant després de l'aturada del març.

Des de l'inici de la pandèmia, ADN Institut ha fet més de 2.500 proves, entre PCR i test d'antígens. La demanda d'aquests últims ha augmentat molt després de l'estiu, i ja en fan prop d'una trentena cada dia. Tal com indicaven les dades, reconeixen que les últimes setmanes d'octubre van registrar un important creixement del percentatge de positius, amb gairebé una desena de casos diaris.

Tot i que preveuen que augmenti la demanda encara més de cara a les festes nadalenques, de moment no han tingut problemes amb els proveïdors dels tests. Últimament, això sí, asseguren que costa més adquirir productes per a equips de protecció, com guants i bates.


Marina Riera

Sí que hem notat que després de l'estiu torna a haver-hi un interès. Jo crec que hem aconseguit conviure amb aquesta crisi sanitària i la gent comença a tenir altres preocupacions. Des de setembre tenim pacients que requereixen proves genètiques, que al final és el motiu pel qual vam néixer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.