Històries i llegendes. El masover de Torre Negra ens obre les portes de la masia

Cugat Mèdia entra a l'edifici per explicar quina és la realitat del castell des de dins


Temes relacionats

Saps per què la masia de Torre Negra es diu així? (12/nov/20)

L'Ajuntament té sobre la taula comprar la masia de Torre Negra per 2,8 milions d'euros (11/nov/20)


  • Comparteix:

Són moltes les històries i llegendes que envolten la masia de Torre Negra. Aquesta construcció, que té els seus orígens al segle XII, és part de la història del municipi, però també del seu imaginari. Molts associen el nom de Torre Negra a un tresor amagat o, fins i tot, a un antic túnel que connectava el Monestir amb el castell. La realitat, però, és ben diferent i ens l'explica el masover de la finca en aquest reportatge audiovisual. La família Rabadà, propietària de la masia, i el Saido Bocum, masover, ens obren les portes de Torre Negra.

Fa cinc anys que en Saido Bocum s'encarrega de la masia. Ens rep amb la roba de la feina al peu de masia, on hi viu amb la seva família. Coneix tots els racons de la finca i és la persona perfecte, més enllà de la família, per confirmar si realment existeix un passadís secret, un tresor amagat o si s'hi passegen fantasmes.

El que explica el Saido, però, és que el que es troba habitualment en el seu dia a dia són persones que volen accedir a la finca: excursionistes, curiosos o, fins i tot, gent perduda que demanen que els hi obri les portes.

Masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia
Masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia


Com ho ha fet per a Cugat Mèdia. Des de fora, es veu fàcilment que el veritable tresor de Torre Negra és el seu emplaçament. Des de dins, la història d'una família que n'ha tingut cura des del 1842.

El Saido diu sentir-se un privilegiat en aquest espai, que està més a prop de convertir-se en patrimoni de tota la ciutat.



Saido Bocum





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.