Vist tot plegat, Farrés ha fet una reflexió sobre com s'entomen les restriccions anti-Covid: "Quan algú diu que té dret a no portar mascareta posa el seu interès particular a anar pel carrer com li dona la gana al bé comú", que en aquest cas s'identifica a la salut pública. "Un ciutadà republicà i responsable entén que en determinades circumstàncies ha de posar en preeminències l'interès general per sobre del particular", ha explicat.
Així, des del republicanisme no es pot posar "mai en dubte el bé comú", en aquest cas, la salut. Per assolir aquest objectiu, Farrés emplaça a fer-ho amb prudència. I en aquest cas, considera que la millor opció és fer la presa de decisions fent partícips els ciutadans: "La visió dels experts és necessària, però no és suficient".
El professor de Filosofia també ha fet una aproximació etimològica de la paraula llatina 'salus', que es pot traduir com a "salvació, alliberament, seguretat, preservació i benestar". Si es fa una mirada més enrere, a l'arrel indoeuropea, s'observa que aquesta paraula comparteix arrel ('Sol') amb el mot 'solidariat'. Són paraules, segons Farrés, "agermanades".
Oriol Farrés
Ara que ens passa una cosa a tots a l'hora tenim l'oportunitat de construir institucions globals, ciutadania cosmopolita, república mundial en el sentit kantià d'horitzó.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.