Els usuaris es poden registrar a través de la pàgina web de ¿Tienes sal? o de la seva aplicació mòbil i, després d'introduir l'adreça, se'l vincula al seu veïnat. El primer contacte sempre és a través d'una pantalla, però la idea és recuperar 'el sentiment de comunitat i de barri', com explica la cofundadora, i que els veïns es puguin arribar a conèixer. La iniciativa permet que les persones puguin fer un cafè per conèixer-se, compartir aficions, oferir serveis de manera desinteressada com anar a fer la compra, recomanacions d'establiments o restaurants del barri i, també, intercanvi de materials.
Com ha afegit Alonso, des de ¿Tienes sal? treballen amb la idea que la gent torni a 'sentir-se part del barri' i 'promoure la solidaritat' entre els veïns.
Una eina útil mentre duri el confinament
Si alguna cosa bona ha sorgit de la difícil situació de confinament a causa del coronavirus, han estat les mostres de solidaritat de la gent. Un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia és la gent gran i, per això, ¿Tienes sal? s'ha convertit en una eina útil per ajudar-los s ho necessiten. Per exemple, anar a fer la compra per ells o mantenir una conversa per combatre la sensació de solitud.
Sonia Alonso
La gent tenia moltes ganes de sortir d'aquesta bombolla d'individualisme a la qual ens havíem posat. Ja som 150.000 veïns i està funcionant molt bé. Hi ha moltes connexions que s'han fet a través de ¿Tienes sal? i que d'una altra manera no haurien passat.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.