Sant Cugat contribueix a mantenir les reserves del Banc de Sang i Teixits

Més de 250 santcugatencs han participat a la campanya del banc, que ha fet parada a la ciutat durant quatre dies


  • Comparteix:

Èxit rotund en el pas per Sant Cugat de l'última campanya del Banc de Sang i Teixits. Més de 250 veïns i veïnes de la ciutat s'hi han apuntat i han contribuït amb la seva aportació a mantenir en nivells òptims les reserves del banc. La recollida de sang ha tingut lloc al pavelló municipal de la Rambla del Celler, on s'han aplicat totes les mesures necessàries de protecció front al coronavirus, tant per als professionals com per als donants.

'Estem prenent mesures més restrictives', explica a Cugat Mèdia el tècnic de promoció del Banc de Sang Arnau Maspons. Des de l'organització reparteixen mascaretes als donants i, a més, l'espai permet que es puguin mantenir totes les distàncies de seguretat. Abans de la pandèmia, els voluntaris utilitzaven un bolígraf per omplir un formulari i aquest es quedava a la taula per al següent donant. Ara se'l poden endur a casa, com a mesura per evitar contagis i, també, com a obsequi.

Les inscripcions per a les jornades de donació es van exhaurir en poques hores, amb unes 250 persones apuntades. Des del Banc han agraït a la ciutadania de Sant Cugat la implicació amb aquesta causa.

Qui pot donar sang?
Pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos i tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.


Arnau Maspons

Per evitar l'exposició estem prenent mesures higièniques més restrictives: oferim mascaretes als donants i els bolis són d'un sol ús. L'equip mèdit també va reforçat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.