Durant el repte, PlasticDetoxx va visitar una planta de reciclatge a Gavà, on cada dia entren una cinquantena de camions que transporten residus. 'Són 24.000 tones de plàstic a l'any. En aquest moment se't desperta la consciència', explica la membre del grup Bibiana Tesanovic. I és que, tal com assenyala Juan Brill, un altre membre, des de PlasticDetoxx van voler donar al repte 'un enfocament molt més social i de participació', ja que 'la conscienciació és la millor manera que la gent s'adoni del mal ús dels plàstics'. Amb aquest objectiu, l'equip santcugatenc va realitzar un vídeo per fer-lo circular per les xarxes socials.
Ara, el que va ser un petit equip format per a una competició universitària s'ha constituït com una associació. La voluntat és continuar amb la tasca conscienciadora i la lluita per reduir els residus. Segons Brill, 'no es poden proposar solucions sense que la gent no estigui conscienciada'. Així doncs, l'objectiu de PlasticDetoxx és fer que cadascú prengui consciència dels residus que genera a nivell individual, per després arribar a un àmbit més global: les empreses, les principals generadores de plàstic. Només així, expliquen, serà possible que es declari l'emergència climàtica.
Bibiana Tesanovic
Jo crec que tots els ciutadans haurien d'anar a una d'aquestes plantes. Quan entres allà i veus que cada dia arriben uns 50 camions de plàstic, que són 24 mil tones de plàstic a l'any, se't desperta la consciència immediatament.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.