El debat sobre la crisi de les fronteres, protagonista del 34è Curs d'Estiu de la Unipau

L'edició d'enguany dóna el tret de sortida aquest dijous i s'allargarà fins al 10 de juliol


  • Comparteix:

La crisi de les fronteres és la temàtica d'aquest curs d'estiu de la Unipau / Foto: ACN

La crisi de les fronteres és la temàtica d'aquest curs d'estiu de la Unipau / Foto: ACN

Les fronteres poden ser límits físics i territorials, però també culturals, econòmics i intel·lectuals. Moviments, però, com el de les armes i els financers, no tenen fronteres. En aquestes premisses i en la crisi de les fronteres posarà el focus la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) en el 34è Curs d'Estiu, que arrenca aquest dijous i s'allarga fins al 10 de juliol al Centre Borja. La inauguració serà a dos quarts de set de la tarda. La conferència inicial anirà a càrrec del director de recerca del Centre Nacional de la Recerca Científica de França, Daniel Nordman, que parlarà sobre els reptes als quals s'enfronten els estats en matèria de fronteres i territori.

El curs consta de 28 conferències i les inscripcions es poden fer al web de la Unipau per un preu de 70 euros el curs complet, 40 euros en horari de matí o tarda i de 20 euros només un dia.

El programa es dividirà en cinc grans blocs, on es tractaran temàtiques com les fronteres polítiques, el negoci de les fronteres, les migracions i els nous populismes. Ponents de caràcter internacional com el professor del departament d'Estudis Romànics de la Université de Rouen Youssef al Alaoui, la investigadora de la Université de Paris Séréna Naudin i la professora de la Università degli Studi di Milano Valeria Verdolini acudiran a la cita per oferir conferències.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.