La Unió es prepara per tornar a casa

L'entitat comença a perfilar com serà el seu futur al nou edifici


  • Comparteix:

Membres de la junta directiva de la Unió, davant el nou edifici / Foto: Cugat.cat

Membres de la junta directiva de la Unió, davant el nou edifici / Foto: Cugat.cat

La Unió Santcugatenca veu cada vegada més a prop el retorn al carrer d'Anselm Clavé i es prepara per recuperar la centralitat al món cultural santcugatenc. L'entitat deixa enrere anys centrats en què en seria de la seva seu, en obres i pressupostos per centrar-se en com serà la seva vida una vegada tornin a tenir les claus de casa seva, que hauria d'estar enllestida a l'estiu. Per això, vol engegar a finals de mes un procés participatiu on tant entitats com ciutadans podran dir-hi la seva sobre com ha de ser l'entitat a partir d'ara.

Un dels reptes és tornar a unir les seccions en un mateix espai després de quatre anys repartides per la ciutat. La vicepresidenta de la Unió, Esther Madrona, ha explicat que la dispersió 'no s'ha notat' en la popularitat de les seccions, que han seguit amb la seva activitat i algunes, fins i tot, amb moments històrics com la celebració dels 25 anys dels Bastoners. Això sí, ha assenyalat Madrona, totes tenen 'moltes ganes' de tornar al carrer d'Anselm Clavé, un edifici que volen convertir en un 'punt de trobada de la ciutat'.

Els propòsits d'any nou de l'entitat passen també per recuperar la importància en el mapa cultural de la ciutat, que havia perdut en els últims anys. El president, David Pujol, ha explicat que volen 'promoure tot tipus d'activitats' de cara a convertir-se en una 'pedra angular de la cultura popular' de Sant Cugat. L'objectiu, modernitzar la Unió perquè torni a ser un motor de la cultura a la ciutat, una missió que, segons Pujol, 'va deixar d'acomplir als anys 90' i que ara es planteja recuperar.




Esther Madrona

No hem perdut molts socis, hem mantingut l'activitat. Sí que com a Unió no hem pogut fer res més, però les seccions s'han mostrat fortes i valentes. Els Bastoners vam celebrar els 25 anys fora d'aquí. Les ganes hi han sigut i les ganes de tornar i segueixen sent.

David Pujol

La Unió era un centre cultural important a Sant Cugat i el creixement de la ciutat i no va ser capaç d'actualitzar-se i adaptar-s'hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.