L'Associació de Propietaris de Torre Negra porta de nou als tribunals la protecció de la zona


Temes relacionats

El ple tracta la desestimació d'una nova proposta dels petits propietaris per urbanitzar Torre Negra (16/jul/18)

Fortuny celebra l'aval de la Generalitat a la protecció de Torre Negra (27/jun/18)

Els propietaris de Torre Negra recorreran la darrera modificació del planejament de la zona (27/jun/18)


  • Comparteix:

La urbanització de Torre Negra torna als tribunals / Foto: ACN

La urbanització de Torre Negra torna als tribunals / Foto: ACN

L'Associació de Propietaris de Torre Negra porta de nou als tribunals la protecció d'aquest àmbit. L'entitat ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la darrera modificació al Pla General Metropolità (PGM) que ha transformat la zona en sòl no urbanitzable ordinari. És la tercera vegada que l'associació s'oposa judicialment als intents del consistori d'impedir la urbanització en aquest sector i reclama una negociació amb l'Ajuntament per 'desencallar' el conflicte.

El president de l'associació, Pere Feliu, ha explicat a Cugat.cat que van proposar a l'Ajuntament un projecte per concentrar l'edificabilitat de la zona als territoris que ja estan urbanitzats, a la rambla de Can Bell i al carrer de Calado i protegir 'a perpetuïtat' la zona del Pi d'en Xandri i la masia de Torre Negra. Segons Feliu, des del consistori se'ls va informar a l'agost que 'no es tenia ni es tindria en consideració' aquesta proposta i això els ha empès a anar de nou als tribunals.

El president de l'associació ha reblat que tenen preparades més accions judicials si finalment no prospera el contenciós-administratiu.

L'última modificació del PGM
El ple va votar el març passat la classificació de 165 hectàrees de la zona de Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari. El ple va donar suport a l'aprovació provisional de la tercera modificació puntual del PGM d'aquest sector per protegir l'espai natural i evitar que s'hi pugui edificar després de les sentències que invalidaven les modificacions fetes amb anterioritat però que reconeixien el dret del consistori a protegir l'espai.


Pere Feliu

No podem anar enrere. Si en el seu moment no s'haguessin buscat els motius paisagístics i s'haguessin tirat endavant els nostres plans edificatoris, això ja estaria fet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.