El pla defineix set línies estratègiques i 21 actuacions que haurien d'estar liderades pel Consorci i Arran de Terra, tot i que algunes incorporen altres actuacions impulsades per entitats i col·lectius relacionades amb l'alimentació a la serra. Aquest projecte és el resultat d'un procés participatiu realitzat en els últims dos anys i prioritza la recuperació de terres de conreu abandonades, la promoció de projecte de transformació de productes alimentaris artesanals i el foment de l'educació i la comunicació del menjar fet a Collserola.
La diagnosi també assenyala que l'horta és, de moment, el conreu més utilitzat en els últims anys, tot i que l'orografia de la serra i la manca d'aigua fa que la seva expansió sigui complicada. Per això, el membre d'Arran de Terra Guillem Tendero assenyala que la recuperació de conreus de secà, com el cereal, l'olivera i la vinya, podria ser una bona manera de seguir expandint la pagesia.
Guillem Tendero
S'hauria de posar molt èmfasi en el cultius extensius de secà. Cereals, oliveres, ametllers, garrofers i vinya, que era el cultiu tradicional a Collserola i actualment és testimonal.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
A partir d'ara el projecte entra en la fase d'acció participativa, on s'implementaran les actuacions definides, es cercarà finançament i s'implicarà els actors del territori. Tot plegat amb l'horitzó del 2020 com a data de finalització del projecte.