Jordi Casas
Els enviaven allà perquè estiguessin en un lloc segur i en condicions sanitàries adequades i se'ls donava educació. I una de les activitats que feien era dibuixar allò que veien, la guerra. Molts d'aquests dibuixos van anar als Estats Units i s'han exposat en diverses institucions i nosaltres n'exposem aquí una seixantena, però n'hi ha molts més.
Els dibuixos estan repartits en sis temàtiques: la vida quotidiana, conceptes de la guerra, evacuacions, el front de la guerra, bombardeig de pobles i ciutats i, fins i tot, hi té lloc l'humor. Casas destaca, però, que tots ells tenen en comú 'l'impacte' de la guerra.
Jordi Casas
Tots els dibuixos tenen el denominador comú de l'impacte de la guerra. Bombes, avions, cases destruïdes, vaixells amb canons, etc. El que vivien els nois i noies en una guerra.
Els dibuixos els van fer en ciutats com Albacete, Alacant, Almeria, Barcelona, Castelló, Conca, Madrid, Múrcia, Terol, València i el sud de França. En la inauguració, s'ha projectat el documental de TVE 'La guerra dibujada', que explica la història de les il·lustracions amb comentaris d'experts i dels mateixos autors.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.