Les aules afronten avui una vaga general a tot l'Estat espanyol per protestar contra la LOMCE


  • Comparteix:

Una aula buida durant una vaga / Foto: ACN

Una aula buida durant una vaga / Foto: ACN

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que aplega associacions de pares i mares, d'estudiants i de sindicats, ha convocat per aquest dijous una vaga general educativa estatal, amb l'objectiu de protestar contra la Llei Orgànica de Millora de la Comunitat Educativa (LOMCE), aprovada pel govern del PP la legislatura passada. L'aturada afecta escoles bressol, escoles d'educació especial i escoles d'infantil i primària, i també reclama la reversió de les retallades en educació. La Generalitat ha fixat uns serveis mínims que han de garantir un membre de l'equip directiu i un docent per cada quatre grups als centres d'educació infantil i primària.

L'associació MUCE recorda que encara no s'ha derogat la LOMCE, tot i que el PP ha perdut la majoria absoluta i que algunes de les mesures, com les revàlides, s'han aturat. També lamenta aspectes com la reducció de la participació de professionals, pares i mares a les escoles, l'enduriment del paper de les direccions i el fet que la religió segueixi com a matèria curricular.

Les reclamacions del MUCE també passen per demanar un pacte amb 'suport social' que aturi les polítiques privatitzadores del sistema i la desinversió estructural en educació. Són unes demandes concretades en mesures com revertir les retallades, eliminar les revàlides i les proves d'avaluació externes, remunerar les pràctiques de formació professional o reduir les ràtios.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.