El santcugatenc Valentí Feixas guanya el Premi Joan Profitós 2016 d'Assaig


  • Comparteix:

Feixas en una imatge d'arxiu / Foto: Blanquerna.edu

Feixas en una imatge d'arxiu / Foto: Blanquerna.edu

El professor santcugatenc de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport de la Universitat Blanquerna-URL Valentí Feixas ha guanyat el Premi Profitós 2016 d'Assaig Pedagògic. El guardó arriba en reconeixement pel llibre 'Ser persona. Vida, pensament i acció pedagògica de Pau López i Castellote (1929-1994)'.

Feixas ha qualificat d''orgull' rebre el guardó i ha explicat a Cugat.cat quina va ser l'aportació de Pau López a l'ensenyament.

Valentí Feixas

Va voler crear l'escola ideal amb els valors de l'humanisme cristià. Va fundar el COU Jaume Bofill, que és la primera escola on va portar el seu ideari.


El Premi Joan Profitós es va crear fa 25 anys per reconèixer assajos i estudis escrits en llengua catalana amb un contingut que giri al voltant de l'acció educativa, sigui una reflexió pedagògica o bé una anàlisi d'aquest àmbit. Profitós (1892-1954) va ser un escolapi, parvulista i pedagog que va escriure diversos llibres per a infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.