L'Ajuntament dóna a conèixer avui els pressupostos participatius amb un col·loqui


  • Comparteix:

Els ciutadans poden fer arribar les propostes a les urnes habilitades per l'Ajuntament

Els ciutadans poden fer arribar les propostes a les urnes habilitades per l'Ajuntament

L'Ajuntament dóna a conèixer aquest dimarts el procés de pressupostos participatius a través de l'experiència de diferents municipis. La sessió té lloc a dos quarts de set de la tarda al Cafè Auditori, i acostarà al públic els detalls del projecte santcugatenc i els exemples dels comptes participatius de municipis com Vic, Manresa i Sallent.

La xerrada col·loqui arrencarà amb la benvinguda del comissionat de Participació de l'Ajuntament, el regidor Joan Puigdomènech, que presentarà els ponents. Així, l'investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB Marc Parés explicarà què són els pressupostos participatius. Després la tècnica de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Vic Fabiola Mora, la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana de Manresa, Mireia Estefanell, i la tinenta d'alcalde de Promoció de Sallent, Rosa Argelaguet, acostaran les experiències en aquest àmbit dels seus municipis.

També s'explicarà el procés de pressupostos participatius de Sant Cugat, amb el qual els ciutadans podran triar en què s'inverteixen dos milions d'euros dels comptes del 2016 i 2017. Tot i ser una primera experiència a la ciutat, el comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, creu que la proposta acabarà arrelant a la ciutat.

Joan Puigdomènech

Pot ser que hi hagi una participació moderada en aquesta primera experiència. A partir del 2017 quan es vegi que les propostes s'executen la gent s'animarà perquè veurà que estem decidint coses que al final es porten a terme.


La sessió acabarà amb un col·loqui amb el públic assistent conduït pel sotspresident del Consell de Ciutat, Eduard Jener.

Al municipi, aquest procés es desenvolupa sota la campanya 'Amb tu decidim Sant Cugat', que ha donat el tret de sortida aquest divendres. Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, s'ha instal·lat una urna a la plaça d'Octavià per recollir les propostes de la ciutadania. Durant la jornada, s'han informat 145 persones i s'han entregat 12 butlletes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.