El control de les migracions i les fronteres centren la jornada d'avui de la Unipau


Temes relacionats

El curs d'estiu de la Unipau repassa avui els conflictes polítics europeus (18/jul/14)

Els conflictes mediterranis centren la primera conferència de la Unipau (17/jul/14)


  • Comparteix:

El professor de la UPF Ricard Zapata és l'encarregat d'una de les ponències d'aquest dissabte / Foto:UPF

El professor de la UPF Ricard Zapata és l'encarregat d'una de les ponències d'aquest dissabte / Foto:UPF

El control de les migracions, els desplaçaments internacionals i les fronteres protagonitzen la tercera jornada del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). La jornada d'aquest dissabte tindrà tres conferències i una taula rodona.

El tercer dia del Curs d'Estiu de la Unipau se centrarà en els murs de la Mediterrània i els principals problemes que tenen els immigrants a l'hora d'entrar a d'altres països. El catedràtic de Filosofia del Dret i de Filosofia Política a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de Valencia Francisco Javier de Lucas tractarà els últims fets que es van viure a Ceuta i Melilla i la postura del govern espanyol sobre aquesta problemàtica. La ponència porta com a títol 'Control de les migracions: pasteres, màfies i tanca de Melilla' i tindrà lloc a dos quarts de deu del matí.

Una hora i mitja més tard, el doctor en Antropologia Social a la Universitat de Barcelona (UB) Miguel Pajares reflexionarà sobre les rutes i processos migratoris de les persones procedents de països de l’Àfrica subsahariana.

La tercera ponència d'aquest dissabte la protagonitza el professor titular de Teoria Política al Departament de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Ricard Zapata. 'La interculturalitat com a cultura de la pau dins les nostres ciutats' és el títol de la conferència, que defensarà la necessitat de crear una ètica de les migracions i una cultura de la diversitat i que tindrà lloc a dos quarts d'una del migdia.

A dos quarts de cinc de la tarda, comença la taula rodona 'Fronteres externes i internes de l'Europa Fortalesa i els processos de deportació forçosa', encapçalada per l'advocat Andrés García Berrio. També tindrà la presència del funcionari de justícia d'Algesires Jesús Mancilla i del psicòleg i escriptor Saïd El Kadaoui.

Totes les ponències del Curs d'Estiu de la Unipau tindran lloc al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.