Orgull LGTBI+, andròmines i la millor música, el més destacat del divendres de Festa Major de Sant Cugat 2024

Activitats a la natura, el correfoc infantil i el partit entre polítics i periodistes han estat altres de les activitats de la gresca


  • Comparteix:

Uns participants a la baixada d'andròmines / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Uns participants a la baixada d'andròmines / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els carrers de Sant Cugat s'han omplert de gresca aquest divendres, segon dia de la Festa Major 2024. Una passejada per conèixer de ben a prop el Pi d'en Xandri, que enguany celebra el 250è aniversari, la commemoració del dia de l'Orgull LGTBI+, la baixada d'andròmines i el correfoc infantil han estat algunes de les propostes destacades de la jornada. Tampoc no ha faltat la música, amb propostes cap de cartell com les de Triquell i Tacho, i també amb noms locals, com Admire. Qui s'ha sumat, com sempre, a la gresca, ha estat el Grup Mediterrània, amb un espectacle d'arrel.


Any del Pi d'en Xandri

La passejada ha acabat als peus del Pi d'en Xandri

La passejada ha acabat als peus del Pi d'en Xandri / Foto: Cugat Mèdia

Una cinquantena de persones ha matinat aquest divendres de Festa Major per commemorar el 250è aniversari del Pi d'en Xandri. L'acte, organitzat pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ha coincidit amb el Dia Mundial de l'Arbre i ha constat d'una caminada pels voltants del Pi d'en Xandri, un esmorzar popular i una visita a la Masia de Torre Negra.

Jocs a l'ombra

Els Jocs a l'ombra al Passeig Gaudí han triomfat / Foto: Cugat Mèdia

Els Jocs a l'ombra al Passeig Gaudí han triomfat / Foto: Cugat Mèdia / Foto:

El Passeig Gaudí i la seva espectacular ombra ha sigut l'escenari ideal per a l'activitat infantil del divendres al matí: els Jocs a l'Ombra. En una activitat organitzada pel mateix Ajuntament, la meitat d'aquest carrer de vianants al costat de la biblioteca central s'ha omplert d'infants acompanyats majoritàriament pels seus avis i àvies (aquest divendres era laborable i les escoles ja han acabat el curs) per jugar a tres tipus de jocs. Hi havia un espai d'experimentació i jocs per infants de 0 a 3 anys; un altre amb reptes amb jocs de fusta; i el tercer amb jocs d'enginy amb materials reciclats.

Partit de vòlei entre polítics i periodistes

Partit de vòlei enter polítics i periodistes

Partit de vòlei enter polítics i periodistes / Foto: Cugat Media

Aquest divendres els periodistes i polítics s'han vist les cares, però en un terreny molt diferent de l'habitual. Els dos col·lectius han jugat un partit de vòlei al Parc de Can Vernet en un ambient distès. Els representants del quart poder han exercit una victòria incontestable contra el conjunt dels representants de l'Ajuntament.

Festa de l'esport al carrer

El Parc Central s'ha tornat a omplir d'activitats esportives

El Parc Central s'ha tornat a omplir d'activitats esportives / Foto: Cugat Mèdia

Canalla, esport i diversió. Què pot sortir malament? És una de les activitats més tradicionals de la festa grossa, ubicada al Parc Central, amb un ambient familiar i on passar-s'ho bé és el més important.

Orgull LGTBI+

Rua de celebració de l'Orgull LGBTI+

Rua de celebració de l'Orgull LGBTI+ / Foto: Cugat Mèdia

Per quart any consecutiu, la Festa Major ha incorporat al programa la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI+. Les reivindicacions han ressonat amb tambors i parlaments que han reclamat els mateixos drets per a tothom. Desenes de persones s'han sumat a la rua i la celebració, que ha comptat també amb un bingo musical.

Baixada d'andròmines

Baixada d'andròmines

Baixada d'andròmines / Foto: Cugat Mèdia

La baixada d'andròmines ha tornat per la Festa Major, després de fer-ho per últim cop el 2019. Aquest any l'organització ha anat a càrrec dels Pioners i Caravel·les de l'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran. Com és tradicional, la baixada s'ha fet des del passeig de Francesc Macià fins a la rambla del Celler davant del gaudi dels participants i públic assistent.

Correfoc infantil

Correfoc infantil i jove de la Festa Major 2024

Correfoc infantil i jove de la Festa Major 2024 / Foto: Cugat Mèdia

L'espectacle de malabars de foc de la colla jove de diables ha donat el tret de sortida al correfoc infantil. Amb un públic entregat de totes les edats ha recorregut els carrers de Sant Cugat al ritme dels tabals. Pel que fa als versots, aquests els han protagonitzat les retallades de l'Ajuntament d'enguany.

Marco Mezquida, en concert

Un moment del concert del Marco Mezquida trio

Un moment del concert del Marco Mezquida trio / Foto: Cugat Mèdia

El Celler Cooperatiu s'ha quedat absolutament petit amb l'actuació del Marco Mezquida trio. El grup del pianista mallorquí ha presentat el disc 'Letter to Milos', amb una audiència entregada que s'ha deixat endur pels ritmes ibèrics, llatins i jazz.

Dansa amb el Grup Mediterrània i la Cobla Marinada

Espectacle del Grup Mediterrània a la Festa Major 2024

Espectacle del Grup Mediterrània a la Festa Major 2024 / Foto: Cugat Mèdia

La dansa tradicional al ritme de la Cobla Marinada ha fet parada a la plaça de l'Om plena de gom a gom. Duets i sardanes han protagonitzat els balls de la nit davant l'atenta mirada del públic.

La gresca valenciano-santcugatenca de Tacho

Concert Tacho Festa Major 2024

Concert Tacho Festa Major 2024 / Foto: Cugat Mèdia

Trombó, veu o palmes Tacho no ha tingut cap problema per recórrer a diferents instruments de percussió per eclipsar a l'audiència de la plaça Barcelona. Un públic entregat que també s'ha sumat als seus moviments de maluc.

Triquell ataca a la jugular

Triquell, al concert de Festa Major

Triquell, al concert de Festa Major / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Triquell té una proposta ben particular, amb música que beu des del techno a ritmes rock, pop i més. Una proposta única amb què l'exconcursant d'Eufòria aconsegueix desmarcar-se del 'talent show' de TV3. El concert ha estat un dels plats forts de la Festa Major, i el públic així ho ha celebrat.

La Festa Major i De Mortimers, sinònims

Una de les actuacions de De Mortimers

Una de les actuacions de De Mortimers / Foto: Cugat Mèdia

Costa imaginar-se una Festa Major sense la gresca de De Mortimers. Les cançons més conegudes de tots els temps, bon ambient i un micro obert que converteix l'escenari en un karaoke espectacular. Amb aquests ingredients, la plaça d'Octavià s'ha capgirat, en una proposta imprescindible per viure la festa grossa.

Una ball sota l'envelat en una nit d'estiu

Ball d'envelat de la mà de l'orquestra Venus

Ball d'envelat de la mà de l'orquestra Venus / Foto: Cugat Mèdia

El parc de Ramon Barnils s'ha omplert de parelles que s'han sumat al ritme dels vals i boleros de l'Orquestra Venus. Fum, llums i balls han protagonitzat un espectacle sorprenent que ha fet aixecar-se tot el públic.

Admire, accent santcugatenc

Admire, durant el concert al parc de Can Vernet

Admire, durant el concert al parc de Can Vernet / Foto: Cugat Mèdia

Admire ha demostrat aquest divendres a la nit que és una artista totterreny: canta, produeix, compon, balla i actua. Ho fa tot i, a més, és de Sant Cugat! Aquest cop ha jugat a casa i ha rebut l'escalf del públic, que s'ha quedat amb ganes de més.

Cultura popular, de dia i de nit

Un moment del seguici nocturn de la Festa Major de Sant Cugat

Un moment del seguici nocturn de la Festa Major de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El seguici nocturn ha posat el punt final a la jornada de divendres de la Festa Major 2024. Una activitat consolidada i una de les propostes més especials de la gresca santcugatenca. Tradició i modernitat es fusionen en una proposta que desferma la rauxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.