La web de l'Ajuntament millora en transparència, segons un estudi


Temes relacionats

La web de l'Ajuntament es renova per dins i per fora (23/oct/13)


  • Comparteix:

La web de l'Ajuntament, en segona posició del rànquing / Font: Ajuntament de Sant Cugat

La web de l'Ajuntament, en segona posició del rànquing / Font: Ajuntament de Sant Cugat

La web de l'Ajuntament és el segon portal municipal més transparent d'entre les ciutats de més de 50.000 habitants. Així ho estableix un estudi fet per les universitats UPC, UAB, UdG i UVic, que atorga una puntuació de 9,7 a la qualitat de la informació de la web del consistori, una xifra que ha augmentat respecte a la primera onada de l'informe, però que no inclou les millores del nou espai municipal.

El portal municipal reuneix un 97,56% d'indicadors positius, gairebé cinc punts percentuals més que en la primera onada de l'estudi, que va tenir lloc al maig. Sant Cugat se situa per sota de Sabadell, que és el municipi més ben qualificat a l'informe i que reuneix el 100% d'indicadors positius. La web de Cerdanyola del Vallès, en canvi, és el portal amb una puntuació més baixa.

En termes generals, l'estudi destaca la manca de presència en molts webs dels representats de l'oposició, un element que el portal santcugatenc disposa. També se subratllen les deficiències en la informació sobre les formes de participació per fer seguiment del programa del govern, una mancança present al web del consistori de Sant Cugat. Tot i així, les dades locals responen a l'antic web municipal, ja que l'Ajuntament va estrenar espai a l'octubre passat. Per això l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que el resultat anima el consistori a millorar en aquest aspecte.

Mercè Conesa

Aquest resultat està molt bé, però és de la web antiga. Ens ha d'animar a fer-ho millor amb la web nova.


L'estudi sobre la informació publicada als webs dels ajuntaments dels municipis catalans amb més de 50.000 habitants ha estat elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Vic (UVic). Juntament amb l'estudi, s'ha creat un mapa interactiu de les bones pràctiques de la comunicació local a Catalunya que es pot consultar a través del portal Infoparticipa.cat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.