Romeva ha reclamat una major transparència per part dels governs que estan treballant en l'acord antipirateria ACTA i ha recordat que encara existeixen dubtes de la compatibilitat del text amb la legislació de la Unió Europea (UE). És per això que la Comissió Europea ha traslladat la polèmica al Tribunal de Justícia Europea perquè decideixi si el tractat és contrari als drets fonamentals europeus.
Raül Romeva
No és només un tema de contingut i procediment, sinó també legal. El tema s'ha portat molt malament i confio que aquestes signatures facin recapacitar.
L'eurodiputat santcugatenc confia que les signatures serveixin per fer recapacitar tant els governs implicats com la UE i ajudin a bloquejar el procés, ja que es tracta d'un text que condiciona drets fonamentals com l'accés a medicaments bàsics, l'ús de la xarxa de manera neutral i criminalitza actituds que no haurien d'estar-ho.
Tot i que la Comissió Europea va signar el tractat l'últim dijous de gener, per entrar en vigor necessita que sigui ratificat pel Parlament Europeu i per cadascun dels 27 estats membres de la UE.
COMENTARIS
El comissari europeu de Comerç, Karel de Gucht, que representa la UE en la negociació, ha publicat avui un article sobre ACTA a http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/3990686/karel-gucht-acta-realitat-ficcio.html
Albert Royo Mariné. Enviat el 1/mar/12
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.