Sant Cugat comptarà amb educadors i educadores de carrer

La moció de la CUP ha estat aprovada amb les esmenes del govern


  • Comparteix:

Un grup de joves a l'Esplaiada de 2022 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un grup de joves a l'Esplaiada de 2022 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat comptarà amb educadors i educadores de carrer si el pressupost ho permet. Es tracta d'una mesura proposada per la CUP amb una moció defensada al ple d'aquest dilluns que ha prosperat amb esmenes del govern (Junts i ERC), que els cupaires han lamentat que suposen una limitació. El projecte, que s'havia començat a treballar durant el mandat anterior, té per objectiu acompanyar i intervenir els adolescents i joves en risc. El text ha prosperat amb vots a favor Junts, ERC, el PSC, la CUP i ECP; el PP s'ha abstingut i Vox ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

La regidora cupaire Ariadna Sierra ha defensat que la iniciativa pot tenir "un impacte directe en la convivència veïnal" i que amb la feina dels educadors es poden prevenir possibles conflictes, cosa que serveix per "millorar la cohesió social".

El regidor de Participació, Francesc Duch, creu que el projecte pot ser una "bona eina", però ha subratllat que tot depèn de la disposició pressupostària. De fet, això és el que ha motivat la presentació d'esmenes per part de l'executiu.

Des del PP, la regidora Estrella Salanova ha justificat l'abstenció perquè considera que aquesta és una mesura "pal·liativa", sobre la qual "no hi ha dades concloents sobre el seu impacte sostingut".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.