Aprovades les bases per a l'atorgament de subvencions per a projectes de joventut

El document, que ha rebut llum verda al ple, reordena els criteris de concessió d'ajuts en l'àmbit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Els projectes adreçats a joves de 12 a 29 anys ja tenen un nou marc per sol·licitar subvencions. Les bases han rebut el vistiplau del ple aquest dilluns, amb vots a favor de Junts, ERC, el PSC, la CUP i En Comú Podem; el PP s'ha abstingut i Vox ha votat en contra. El document, tal com a explicat la regidora de Cicles de Vida, Esther Madrona, redefineix els objectius que han de tenir els projectes que reclamin els ajuts i els ordena en diversos àmbits.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

Així, cal que les activitats subvencionades tinguin relació amb els plans i accions municipals impulsades per l'Ajuntament, que fomenti valors socials, de diversitat i integració entre el jovent i millori la cohesió i la convivència, entre d'altres. També han de promoure la igualtat, la no discriminació i la lluita contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Els projectes s'han de realitzar dins del terme municipal de Sant Cugat, i l'interès públic ha d'estar "directament relacionat amb les competències pròpies" del consistori.

Les noves bases estableixen set àmbits temàtics per agrupar els projectes:
1. Projectes d'educació en el lleure educatiu.
2. Pensament Crític. Suport a propostes i projectes que tinguin com a objectiu potenciar l'esperit crític entre els i les joves.
3. Projectes artístics, gràfics i visuals dirigides als i les joves de la ciutat i/o liderades per persones joves.
4. Lletres. Promoció de la lectura i activitats complementàries entre la població jove.
5. Festes als barris. Suport a les propostes juvenils que generin cohesió social entre els barris de la ciutat a través de petites festes majors o celebracions concretes, liderades per persones joves i/o dirigides a joves dels barris.
6. Música, arts escèniques i audiovisuals. Suport a festivals i a projectes musicals d'arts escèniques i d'audiovisuals a desenvolupar a la ciutat, i estiguin dirigits a la població jove.
7. Espais i locals. Suport a les entitats juvenils de la ciutat amb despeses relacionades amb el lloguer o manteniment d'un local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.