La santcugatenca Berta Ramis, candidata al nou secretariat nacional de la CUP

Ha participat en col·lectius del moviment popular de la ciutat, com La Festa Major Alternativa o el Quinto, tot i que des de 2021 viu a Manresa


  • Comparteix:

La santcugatenca Berta Ramis forma part de la candidatura única al secretariat nacional de la CUP / Foto: Cedida

La santcugatenca Berta Ramis forma part de la candidatura única al secretariat nacional de la CUP / Foto: Cedida

La santcugatenca Berta Ramis és una de les quinze militants de la CUP que formen part de la candidatura única que s'ha presentat per al nou secretariat nacional del partit. Les votacions es faran entre el 6 i el 8 d'octubre, i la llista haurà d'obtenir almenys del 50% dels vots emesos. Ramis viu a Manresa des del 2021, però ha viscut tota la seva vida a Sant Cugat i ha participat en diversos col·lectius de l'Esquerra Independentista i el moviment popular de la ciutat, com La Festa Major Alternativa o el Quinto, a més del Club Muntanyenc, l'esplai Sarau i l'Aplec Jove. També ha format part del grup motor del Procés Garbí, que ha acordat alguns canvis organitzatius a la CUP.

Aquesta direcció que surti escollida el 8 d'octubre veurà ampliat el seu mandat de dos a quatre anys, una de les mesures aprovades en la darrera assemblea nacional dels anticapitalistes a Sabadell. També s'escollirà dos portaveus nacionals, un secretari general i un coordinador nacional, figures que els equiparen als partits tradicionals.

Els integrants de la llista, a més de Berta Ramis, són Bernat Lavaquiol, regidor a la Seu d'Urgell i exportaveu de la plataforma contra els Jocs Olímpics d'Hivern; Non Casadevall, coportaveu del Procés Garbí; Jordina Salvat; Su Moreno; Adrià Plazas; Glòria Rubio; Blai Taberner; Isabel Llari; Carles Solé; Roger Bigas; Joan Massachs; Jordi Pujol Lizana; Marlene Fautsch i Cesc Manrique.

La votació serà telemàtica, s'obrirà el diumenge 6 d'octubre a les 9 h i es tancarà el dimarts 8 d'octubre a les 9 h. Hi tindran dret a vot tota la militància amb almenys sis mesos d'antiguitat al cens nacional. L'elecció dels portaveus, secretaria general i coordinador es farà posteriorment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.