Diada Nacional: Valldoreix reivindica un blindatge per a les EMD

La Casa de la Vila ha acollit els actes de l'Onze de Setembre, amb la participació de diverses forces polítiques i associacions locals


Temes relacionats

Una Diada a Sant Cugat d'esperança, llengua, autocrítica i retrets (11/set/24)

Vallès, al discurs de la Diada: 'La voluntat d'un poble no té aturador' (11/set/24)


  • Comparteix:

Valldoreix ha commemorat els actes de la Diada Nacional remarcant el paper de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) i reclamant un blindatge legislatiu i econòmic. La plaça de l'Onze de Setembre, a la Casa de la Vila, ha congregat diverses forces polítiques i associacions locals, on ha tingut lloc el discurs del president de l'EMD, Juanjo Cortés, les ofrenes florals i la interpretació de l'Himne de Valldoreix i el cant de l'himne nacional, 'Els segadors', per part de la Coral l'Harmonia i la Músic'al Cor.

Cortés ha reivindicat que les EMD són "punts de trobada, de convivència i de cultura" i que juguen "un paper cabdal en l'articulació del territori, en la prestació de serveis de proximitat, en la fixació de població en les comarques de muntanya i del món rural". Així, ha reiterat que no poden ser "unes administracions discriminades i oblidades".

El president de l'administració descentralitzada confia que aquesta legislatura a la Generalitat propiciarà una llei que doti les EMD "dels instruments necessaris i blindin l'autonomia local", la qual assegura que és la voluntat manifestada per la majoria dels grups al Parlament.


Juanjo Cortés

Hi ha un pacte a la Generalita en què l'eix principal és el finançament de Catalunya. Ens sumem en aques pacte de finançament, perque també revertirà en el mon local i les EMD, que necessitem canviar el sistema de finançament i obrir les cotilles que ens ofeguen a desenvolupar tot el que podem fer amb els recursos propis i externs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.