L'alcalde, disposat a treure les competències de l'EMD per fer la capa de rodament a Baixador

Vallès avisa que "si no s'hi posa" Valldoreix ho farà l'Ajuntament


Temes relacionats

Valldoreix estudiarà la viabilitat de la capa de rodament a l'avinguda del Baixador (19/jul/24)


  • Comparteix:

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, amb l'alcalde, Josep Maria Vallès / Foto: Cugat Mèdia

El president de l'EMD, Juanjo Cortés, amb l'alcalde, Josep Maria Vallès / Foto: Cugat Mèdia

L'alcalde, Josep Maria Vallès, llança una advertència a l'EMD de Valldoreix. Després de la junta de veïns d'aquest divendres, avisa el govern valldoreixenc que 'si no s'hi posa' amb la capa de rodament de l'avinguda del Baixador, ho farà l'Ajuntament, encara que això suposi recuperar les competències delegades d'urbanisme. L'alcalde ha defensat la necessitat de trobar una solució provisional per al veïnat d'aquesta via i ha donat un termini de màxim tres mesos a l'executiu de Valldoreix per estudiar la proposta i donar una resposta a l'Ajuntament.

De fet, Vallès ha explicat que fa més de tres mesos que espera un pressupost de Valldoreix de la capa de rodament, ja que l'Ajuntament va oferir el seu suport econòmic i tècnic a aquesta proposta temporal alternativa a la urbanització de l'avinguda del Baixador.

I és que l'alcalde, que aquest divendres ha estat present com a públic a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix en què la proposta de Junts per fer la capa de rodament s'ha convertit amb les esmenes del PP en el compromís de realitzar un estudi tècnic i econòmic de l'actuació, considera que "és viable" i que "dona temps a revisar el projecte d'urbanització". "Si hi ha voluntat política les coses es fan", ha afirmat l'alcalde, qui ha lamentat que l'EMD no té aquesta voluntat política perquè no vol fer la capa de rodament. Tot i així, ha insistit que ho vol fer amb "consens" amb l'EMD.

Una visió que, a l'espera dels resultats dels informes de viabilitat, el president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, no comparteix. "Som un govern responsable i ens hem de fonamentar en informes tècnics, jurídics i tenir la capacitat financera", ha recordat Cortés, qui també insisteix que el projecte vigent és el d'urbanització i que és aquest el que marca totes les actuacions que s'han de fer.

Ara bé, ha dit Cortés, "si aquest projecte no és viable s'ha de replantejar i fer-ho viable i veure com ho podem encabir sense trencar la regla de despesa"; alhora que es treballa el "mentrestant" per trobar solucions. Si aquestes passen per la capa de rodament ho hauran de concretar els estudis -com ha aprovat la junta de veïns-, tot i que l'EMD ja disposa d'un informe tècnic que desaconsella la proposta de Junts, com el govern de Valldoreix va avançar a la tertúlia política de Cugat Mèdia.

Així que davant les advertències de l'alcalde, el president de l'EMD ha afirmat que es tracta "d'una qüestió de respecte a l'autonomia local". "Ja en parlarem si es produeix aquest fet i plantejarem les actuacions que s'hagin de fer", ha respost Cortés a la possibilitat d'una retirada de les competències.

Tot i així, el president de l'EMD ha insistit en la necessitat que la solució, sigui quina sigui, passi pel "consens", pel compliment de la normativa i que no posi en perill financerament la institució.

Els veïns

Davant aquesta situació entre adminitracions, des de l'Associació de Veïns del Baixador, el president, Sergi López, ha reclamat una solució. "Estem a un atzucac i portem molt de desgast", ha lamentat López, qui veu amb bons ulls una solució provisional. "Una solució alternativa donava aquella pau, ens permetia viure, construir, tenir llicències i no treu de seguir parlant del projecte que es va aprovar, potser, replanificant-lo, abaratint-lo...", ha afirmat el representant dels veïns.








Josep Maria Vallès

Quan hi ha voluntat les coses es fan. Al final totes les competències són de l'Ajuntament, estan delegades. Si s'han de retirar es retiren. Jo ho vull fer amb consens amb l'EMD.

Juanjo Cortés

Per fer viable qualsevol projecte necessitem uns avals que garanteixin que no incomplim cap normativa i que tenim capacitat financera. Aquest govern buscarà solucions.

Sergi López

Una solució alternativa donava aquella pau, ens permetia viure, construir, tenir llicències i no treu de seguir parlant del projecte que es va aprovar, potser, replanificant-lo, abaratint-lo...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.