El govern de l'EMD aprova per primer cop les modificacions de pressupost amb el ple suport de l’oposicó

Des que al febrer es va veure obligat a prorrogar els del 2023, l'oposició havia tombat totes les modificacions presentades perquè es feien en bloc

Imatge de la junta de veïns ordinària de juliol de l'EMD de Valldoreix / Cugat Mèdia

Política

Publicat ahir per Aina Ruiz

Les modificacions pressupostàries han protagonitzat la darrera sessió ordinària de Valldoreix abans de les vacances d'estiu. Després que el passat mes de febrer el govern de l'EMD decidís continuar amb el pressupost prorrogat davant la falta d'acord amb l'oposició, aquest dimecres ha aconseguit fer un pas endavant per desbloquejar la situació. Gràcies a presentar-les per separat i no en bloc com fins ara, ha aconseguit rebre el suport de l'oposició, cosa que havia passat en comptagotes fins ara.

Si l'EMD volia fer canvis en el pressupost prorrogat, havia de portar a aprovació propostes de modificació a la junta, però les portava totes en un mateix punt de l'ordre del dia, fet que havia comportat que Junts, PP i Vox les tombessin totes. Si algun dels partits estava en desacord amb alguna modificació i votava en contra, també impedia que s'aprovessin altres que sí que hauria donat suport. I quan se n'aprovava alguna, era amb esmenes de l'oposició.

Fins ara, el criteri de la secretaria no havia permès fer les modificacions pressupostàries per separat, però el govern va sol·licitar dos informes que conclouen que sí que és possible. I en aquesta junta de veïns de juliol les han presentat fet per separat, cada partit ha pogut dir la seva a cada un dels canvis, i s'han acabat aprovant tots per primer cop.

Les quotes de l'escola de música

Un ple on també s'ha aprovat, per unanimitat, l'augment de les quotes de l'escola de música de Valldoreix i on s'ha incrementat la subvenció de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix amb 4.000 euros per tal de mantenir la mateixa partida de 10.000 euros dels anys anteriors. Una proposta que ha prosperat amb els vots a favor del govern i del vocal de Vox, l'abstenció del PP i els vots en contra de Junts.

L'EMD també ha aprovat la moció presentada per l'equip de govern, amb les esmenes de Junts, per demanar a l'AMB el reconeixement de les Entitats Municipals Descentralitzades com a destinatàries del pla especial estratègic de subvencions per als ajuntaments metropolitans. En aquest sentit, s'ha acordat que dels 30 milions d'euros que rebrà Sant Cugat, demanar que es destini una part d'aquesta subvenció a Valldoreix.

El Reglament Orgànic Municipal

Pel que fa a la moció d'urgència que havia presentat Junts per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l'EMD de Valldoreix per modernitzar-lo, ha quedat desestimada amb el vot en contra del PP i l'abstenció del govern. Ja que, segons aquests darrers, ni el procediment és el que plantejaven ni els terminis són realistes.

El bicitancat continua

Per la seva banda, el PP ha retirat la moció que havia presentat per retirar el bicitancat de l'estació de FGC i convertir l'espai en vuit places d'aparcament. Segons ha argumentat el regidor, Carlos Aranguren, les esmenes que havia presentat Junts "desvirtuen" la moció inicial.








DECLARACIONS

Ramon Segura

En primer lloc, voldria comentar un canvi que hem fet a nivell intern pel que fa a les modificions pressupostaries. Fins ara, aplicavem un criteri de fer una unica modificiació amb diferents criteris, ara fem un capítol per cada proposta de despesa o inversió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio