Polèmica per l'absència del vocal de Vox a la junta de l'EMD extraordinària per Baixador de divendres

Junts i els veïns del carrer critiquen que el govern de Valldoreix no modifiqui la data de la junta perquè l'absència l'afavoreix a la votació


  • Comparteix:

Imatge recent de l'avinguda Baixador de Valldoreix / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge recent de l'avinguda Baixador de Valldoreix / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El serial polític amb la urbanització de l'avinguda Baixador de Valldoreix va sumant capítols. Aquest cop la polèmica i la disputa entre el govern de l'EMD i l'oposició gira al voltant del ple extraordinari per aprovar la capa de rodament per a aquesta via. A petició dels tres vocals de Junts, el president Juanjo Cortés va convocar aquesta junta per al 19 de juliol al matí (9 h), però quan el grup majoritari i els veïns de l'avinguda han sabut que aquell dia el vocal de Vox no hi seria, s'han queixat públicament perquè es trenca l'equilibri de vot actual i permet que, amb el vot de qualitat del president, la proposta de Junts previsiblement no tirarà endavant.


El viatge de Pablo Baucells

Pablo Baucells, el vocal de Vox que aquest divendres estarà fora de l'estat espanyol de viatge, ha demanat poder votar de manera telemàtica, però el govern de l'EMD li ho ha denegat. Segons han explicat a Cugat Mèdia, el vot a distància de Baucells no és factible per motius tècnics perquè la sala de plens no està preparada; però també per motius legals, ja que expliquen que el ROM només ho permet per casos de força major -temes mèdics- i sempre que el vocal estigui dins del territori espanyol.

Davant aquesta negativa, Baucells ha demanat moure la junta extraordinària a dimecres per fer-la coincidir amb la junta ordinària. De fet, la junta ordinària de juliol no es fa dijous com sempre sinó dimecres perquè el mateix vocal de Vox va demanar-ho pel seu viatge a l'estranger, i el govern li ho va acceptar. Aquest altre canvi, però, l'han denegat perquè, segons ha argumentat l'EMD a aquest mitjà, Junts va demanar fer una junta extraordinària per debatre sobre l'avinguda Baixador en exclusiva sense que interferís en la junta ordinària.

El vot de qualitat del president

Divendres, sense Baucells, els partits que volen que s'aprovi la capa de rodament només sumen quatre vots (els tres de Junts i el del PP), i els vocals que formen el govern de l'EMD i que consideren que tècnicament no es pot posar la capa de rodament com a solució provisional també sumen quatre (CUP, PSC, ERC i Valldoreix Plural). En cas d'empat, s'aplica el vot de qualitat del president de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.