El ple condemna que el president del Parlament balear estripés una foto d'Aurora Picornell

Només el PP i Vox han votat en contra de la moció presentada per ERC i Junts


  • Comparteix:

El president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, davant d'un faristol / Foto: Parlament Balear

El president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, davant d'un faristol / Foto: Parlament Balear

El ple condemna l'actuació del president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, que va estripar en seu parlamentària el passat mes de juny una fotografia de la política i sindicalista Aurora Picornell, afusellada el 1937. Uns fets que van ocórrer al mateix dia que es debatia la proposta del PP i Vox de derogar la llei de memòria democràtica balear. Segons ha posat de manifest la regidora de Memòria Històrica, Esther Madrona, l'objectiu de la moció és condemnar 'aquells que pretenen instaurar un altre cop la foscor', així com demanar al govern espanyol que faci complir la llei de memòria democràtica. La moció, presentada pels republicans i per Junts, ha prosperat amb el suport del PSC, la CUP i ECP; el PP i Vox han votat en contra.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, el portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha titllat la proposta "d'absurda", ja que considera que no aporta res a Sant Cugat. Per la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha condemnat l'acte d'estripar la foto, però ha destacat que el mateix Le Senne (diputat de Vox) ja va demanar disculpes en el seu moment.

Els altres grups, que hi han votat a favor, han categoritzat el fet com "antidemocràtics" i com un acte de "menyspreu". Així, des de la CUP han realçat el paper que van tenir els comunistes en aquella època, mentre que des de Junts han optat per posar la mirada en la repressió que han patit els líders polítics catalans.

Fent referència al punt de la moció que contempla demanar al govern espanyol que denunciï Le Senne davant la Fiscalia, des del PSC han argumentat que l'executiu estatal ja ho ha traslladat a la Fiscalia. Els socialistes han defensat que són "pioners en polítiques de memòria i record a les víctimes".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ


Esther Madrona

El que pretén aquesta mmoció és condemnar l'actuació del President Le Senne i tots aquells que preten instal·lar a l'Estat espanyol i als països catalans un altre cop la foscor. També volem exigir al govern espanyol que compleixi amb la llei de memòria democràtica i denunciï aquesta persona a la Fiscalia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.