L'escola La Mirada es mou cap a la Guinardera

El ple ha d'iniciar els tràmits urbanístics per preparar la zona per a la construcció, tot i que es manté la reserva al Bosc de Volpelleres


Temes relacionats

La Mirada: la història sense fi de la 12a escola de Sant Cugat (13/jun/24)


  • Comparteix:

Zona de la Guinardera on es vol implantar l'escola / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Zona de la Guinardera on es vol implantar l'escola / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'escola La Mirada engega una nova etapa amb l'objectiu d'iniciar la construcció de l'edifici definitiu d'aquí a tres o quatre anys. Per fer-ho possible, la Guinardera es prepara urbanísticament per acollir el centre educatiu en un solar entre l'avinguda d'Europa i el carrer de Campanyà. El ple municipal ha d'aprovar inicialment aquest dilluns la modificació dels usos d'aquest espai, que passarà de zona verda a equipament. La permuta es fa amb alguns àmbits del parc del Bosc de Volpelleres, que passaran a ser zona verda, tret de l'espai on es projectava l'escola, i que està judicialitzat, que es manté com a equipaments, a diferència del punt que es va portar al ple de juny.

Precisament, aquest va ser el motiu que va provocar les queixes d'alguns partits, entre els quals ERC -soci de govern-, i de la comunitat educativa del centre i que va propiciar que el punt es retirés de l'ordre del dia del passat ple. Aquests sectors sol·licitaven que no es tanqués encara la porta a poder ubicar La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres i que, per tant, es mantingués com a espai per a equipaments.

Ara la proposta de modificació torna al ple i entrarà a la sessió d'aquest dilluns via d'urgència. En concret, l'operació urbanística es desvincula de la zona del parc del Bosc de Volpelleres on està projectada la Mirada i obté els metres quadrats d'equipaments que necessita la Guinardera de tres emplaçaments diferents.

Es traslladen 10.691 metres quadrats de sòl d'equipaments de:

  • 2.620 metres quadrats de la parcel·la del costat de l'institut Leornardo da Vinci. Aquest és l'espai on inicialment s'havia de construir l'escola, però que es va descartar per un informe desfavorable de Protecció Civil.
  • 5.379 metres quadrats de la parcel·la situada a l'extrem nord del parc, adjacent a la Via Augusta.
  • 2.697 metres quadrats de part de la parcel·la de la masia de Can Canyameres. L'edifici i el seu entorn es mantenen, però, com a equipaments.


  • En el mateix tràmit urbanístic, es traslladen els 10.691 metres quadrats del sistema d'espai lliure del solar de la Guinardera a aquests tres espais que quedaran desprogramats per a equipaments i quedaran qualificats de zona verda.

    Calendari i projecte

    D'aquesta manera, s'inicien de nou els tràmits urbanístics per poder construir l'escola La Mirada, però en una nova ubicació. La intenció de l'equip de govern amb aquest nou canvi és "anar avançant passes" i "que tiri endavant com més aviat millor", tal com ha explicat el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas. Si bé l'opció del Bosc de Volpelleres no queda descartada urbanísticament, el govern apunta a "encaminar tota la proposta cap a la Guinardera".

    Una vegada completada la modificació de planejament de la Guinardera amb l'aprovació provisional per part del ple i la definitiva per part de la Generalitat, es podrà iniciar la redacció del projecte i la seva licitació, que ha d'assumir el Govern. Això sí, ha concretat el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, amb la "tutela estricta de l'Ajuntament", que vol aprofitar tota l'experiència d'aquests anys amb el projecte de La Mirada per fer-ne el nou. De fet, ha avançat Pedrós, aquest nou emplaçament permetrà tenir zona d'aparcament i crear una zona de bosc, a més de generar sinergies amb els equipaments esportius que es projecten a la zona.

    Si tot segueix el calendari previst, l'inici de les obres podria ser una realitat d'aquí a tres o quatre anys.




    Àngel Pedrós

    Es el trasllat dels usos d'equipaments que tenim al Bosc de Volpelleres a la Guinardera, però no es desclassifica la parcel·la del bosc de la Mirada.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.