Junts demana una junta de veïns extraordinària a Valldoreix per desencallar la urbanització de l'avinguda Baixador

El govern de l'EMD l'ha denegat per motius de forma i el principal grup de l'oposició ja ha tornat a presentar la petició refeta


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu d'una junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD

Una imatge d'arxiu d'una junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD

Junts per Valldoreix ha demanat una junta de veïns extraordinària per desencallar la urbanització de l'avinguda Baixador, però el govern de l'EMD els ho ha denegat per motius de forma. Tot i que no hi estan d'acord, el portaveu del principal partit de l'oposició, Bernat Gisbert, explica a Cugat Mèdia que han refet la petició, perquè consideren que aquesta junta s'ha de fer per donar una solució als veïns del carrer, encara que sigui provisional, després de tant de temps. Conscients que la urbanització completa a curt termini no serà possible per l'alt cost de l'obra, Junts proposa fer una capa de rodament -preasfaltatge-, molt més econòmica, però Gisbert explica que des del govern de Valldoreix li han dit que aquesta opció és 'inviable tècnicament'.

L'argument jurídic per denegar la primera petició de junta extraordinària era que faltava motivació i no estava signada pels tres vocals de Junts. En la segona petició, Junts per Valldoreix argumenta la urgència de la junta perquè les pluges de les últimes setmanes han fet més evident que mai que cal una solució per als veïns de l'avinguda.

Aquest ple extraordinari hauria de servir per aprovar una modificació de pressupost per executar l'obra d'aquesta capa de rodament, proposada per l'alcalde Josep Maria Vallès als veïns, encara que des del govern de l'EMD actual, segons Junts, tampoc es volen fer càrrec del cost, que seria inferior a la urbanització completa, que suposen 4,5 milions d'euros.

En el ple del mes de juny, el president de l'EMD; Juanjo Cortés, va admetre que el projecte de l'avinguda Baixador estava en "via morta" perquè no es posen d'acord amb l'Ajuntament de Sant Cugat per com s'han de pagar aquests 4,5 milions.

Resposta de l'EMD

En un comunicat de resposta a les paraules de Gisbert a Cugat Mèdia, l'EMD explica que només contemplen dues vies de solució: o bé Junts accepta l'encomana de gestió de l'EMD a l'Ajuntament que ha intentat aprovar dues vegades el govern en junta; o bé "es troba una solució alternativa, viable des del punt de vista legal, tècnic i econòmic, socialment justa i consensuada amb el veïnat, que permeti una execució que es pugui assumir íntegrament des de l'EMD de Valldoreix". Respecte a si la capa de rodament és "tècnicament viable" i no, el comunicat no en diu res.

Cortés, des del primer dia, ha dit que l'EMD no està en disposició de pagar més del 20% del cost total de l'obra per no trencar la regla de despesa de l'administració. Gisbert de Junts, per la seva banda, recorda que la situació econòmica actual de Sant Cugat, "heretada pel tripartit", tampoc permet que es fa càrrec d'una part molt gran. Els percentatges de contribució entre les dues administracions i els veïns, però, mai ha estat concretada, i és una cosa que s'hauria d'acordar un cop s'hagi aprovat l'encomana de gestió a l'Ajuntament.

"Aquí el problema és que ells no són conscients que no tenen la majoria i que han de pactar les coses, i si no les pacten és impossible arribar a acords", ha conclòs Gisbert.


Bernat Gisbert

Entenem que no volen assumir aquesta despesa, però és una despesa molt inferior a la de la urbanització completa, i seria una solució a curt termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.