Militants de Sant Cugat, entre els signants per la renovació de la cúpula d'ERC

La santcugatenca Natàlia Garriga és un dels càrrecs de govern que s'ha adherit al manifest


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Marta Rovira i Oriol Junqueras / Foto: ACN (Natàlia Segura)

Imatge d'arxiu de Marta Rovira i Oriol Junqueras / Foto: ACN (Natàlia Segura)

Les peticions dins d'ERC que demanen una renovació de la cúpula del partit i dels seus lideratges ja sumen més de 600 signatures. Entre elles, la de la santcugatenca Natàlia Garriga, consellera de Cultura en funcions. Però també s'han adherit al manifest 'Reactivem ERC' altres militants locals. El text reclama conduir el partit cap a un model 'més coral i col·lectiu, transparent i amb més participació de la base, l'estructura territorial i dels actius municipalistes'. Fa una crida a dissenyar per al congrés del 30 de novembre, un 'procés de renovació'.

Han signat aquesta petició santcugatencs com Arnau Albert Generó, Miquel Royo Vidal i Ignasi Subirà Ingla.

Relleu en els lideratges

Se sumen a la majoria de consellers del Govern en funcions que són militants d'ERC i membres de la mateixa direcció executiva del partit que consideren que cal canviar la cúpula, com va proposar la seva secretària general amb funcions de presidenta, Marta Rovira, tot i l'anunci del fins ara president, Oriol Junqueras, de presentar-se a la reelecció al congrés del novembre.

Així, han signat el manifest que reclama renovació la vicepresidenta del Govern en funcions, Laura Vilagrà; el viceconseller, Sergi Sabrià; i els consellers i conselleres Roger Torrent, Ester Capella, David Mascort, Meritxell Serret i Manel Balcells, entre d'altres. També la portaveu parlamentària i adjunta a la secretaria general, Marta Vilalta; la portaveu i vicepresidenta primera de la Mesa del Parlament, Raquel Sans; la senadora Sara Bailac.

De moment, l'executiva d'ERC Sant Cugat no s'ha pronunciat en aquest debat intern del partit i considera que els militants locals signants ho fan a títol personal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.