Les tres biblioteques de Sant Cugat tindran un pla de manteniment urgent

La CUP ha votat en contra de la seva moció, que s'ha aprovat amb les esmenes del govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Biblioteca de Volpelleres / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la Biblioteca de Volpelleres / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament elaborarà un pla de manteniment urgent per a les biblioteques existents. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal amb una moció que s'ha aprovat amb esmenes de l'equip de govern i que també preveu impulsar la biblioteca central. A més de l'equip de govern, l'acord ha comptat amb el suport de Vox i el PSC. En canvi, la CUP, proposant de la moció original, hi ha votat en contra en considerar que les alternatives presentades pel govern desvirtuen el seu text, que buscava prioritzar la construcció de biblioteques als barris per davant del projecte d'un gran equipament central projectat al parc de Ramon Barnils. També hi ha votat en contra En Comú Podem, mentre que el PP s'hi ha abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LES ESMENES A LA MOCIÓ
CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El text aprovat finalment també preveu acabar les gestions realitzar la internalització del servei de biblioteques i instar a les administracions a col·laborar en el finançament, acords que ja preveia la moció original de la CUP.

En canvi, la proposta dels cupaires preveia redefinir el projecte de la biblioteca central i incorporar la creació de dues noves biblioteques municipals a les Planes i la Floresta, així com una altra a Valldoreix de la mà de l'EMD.

Des de la CUP, la regidora Ariadna Sierra, ha defensat que, segons les directrius de l'IFLA (Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries) i la legislació vigent a Catalunya, els municipis o barris de més de 5.000 habitants han de disposar d'una biblioteca local. Un fet, que diu, no succeeix en els casos de la Floresta i les Planes, ni tampoc a Valldoreix. A més, ha destacat, els equipaments ja existents es troben en un estat "una mica preocupant" que requereix "d'una inversió urgent per mantenir i millorar les seves instal·lacions", així com de nou personal.

És per això que han lamentat les esmenes del govern, que consideren "perverteixen completament" la moció original; així com el cost de la biblioteca central, un projecte que ha quedat incorporat en les esmenes de l'executiu local i que es preveu que arribi als 14 milions d'euros. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha tornat a defensar el projecte, tot i la seva magnitud, ja que suposa "5.000 metres quadrats dedicats a la cultura pública".

Posicionament de la resta de grups municipals

Les propostes de l'equip de govern han comptat amb el suport de Vox i el PSC. Els socialistes han reconegut que en un inici els va "agradar molt" aquesta moció perquè reflecteix el desequilibri que hi havia en alguns barris, però "no volen descartar" tampoc la biblioteca central.

Des d'En Comú Podem, en canvi, han posat de manifest la necessitat de començar per les biblioteques dels barris i les seves necessitats. En una línia similar, el PP, que s'hi ha abstingut, també ha apostat per millorar el servei existent i fer-lo de proximitat, deixant així la biblioteca central per a un futur.







Aridna Sierra

Incorporar le projecte de creació de dues noves biblioteques municipals a la floresta i les planes recuperant el compromís d'aquest govern el 2016 i proposant la creació d'una a valldoreix de la mà de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.